Haberler

İşaret Dili ile Şarkı Söylediler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kursiyerlerin işaret dili ile İstiklal Marşı ve şarkıları söylemesi- Sertifikaların verilmesi- Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın'ın açıklaması "İşaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı" kursu öğrencileri, sertifika töreninde, İstiklal Marşı ile bazı şarkıları işaret diliyle söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kursiyerlerin işaret dili ile İstiklal Marşı ve şarkıları söylemesi- Sertifikaların verilmesi- Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın'ın açıklaması "İşaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı" kursu öğrencileri, sertifika töreninde, İstiklal Marşı ile bazı şarkıları işaret diliyle söyledi.Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi'nde "işaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı" kursu alan öğrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle ifade etti.Barış Manço, Mustafa Ceceli, Demet Akalan ve Gökhan Özen'in şarkılarını işaret dili ile söyleyen kursiyerler, davetlilerin beğenisini topladı.Tören, Can Yücel'in "Yaşayınca anladım" adlı şiirinin de işaret diliyle anlatılmasıyla sona erdi. Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıldır farkındalık oluşturmak için "işaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı" kursu düzenlediklerini söyledi.Bu yıl kursu başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikalarını verdiklerini belirten Aydın, "Amacımız, işitme engelli kardeşlerimizin anlaşabilecekleri, iletişim kurabilecekleri birilerinin olmasını sağlamak. Kursa birçok kurumdan kursiyer katılıyor" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Süleymanpaşa Suat Aydın Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (2)

ayşenur keskin:

sivasta bir lise ögrencisi işaret dili ögreniyor çok taktir ettim sebebide psikolok olmak istedigi içinmiş haberlerde gördüm . işitme engelli hastalarıyla birebir iletişim kurmak istedigi içinmiş bravo valla bu yaşta bunu düşünmesi genç kızın ailesini tebrik etmek lazım böyle duyarlı evlat yetiştirdileri için . . .

1
0
yanıtYanıtla
fatma erdiş:

işaret dili artık tüm şehirlere yayıldı bunun için çalışan duyarlı vatandaşlarımız çogaldı artık nerdeyse tüm türkiye işaret diline önem veriyor engelsiz vatandaşlarımızda bunun için çalışıyor hepsini taktir ve tebrik ediyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title