Haberler

İran petrol tankerlerinin patlamasına ilişkin suçlamaları reddetti

Güncelleme:

İran Dışişleri Bakanı sosyal medya hesabından İran'ın petrol tankerlerine yönelik saldırıdan sorumlu olmadığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif Umman Denizi'nde iki petrol tankerine yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulunup saldırıyla ilgili suçlamaları reddetti. ABD'nin saldırıdan İran'ı sorumlu tutmuş ve video paylaşarak saldırıyı İran'ın yaptığını iddia etmişti.

ABD'NİN ACELECİ TAVRINI ELEŞTİRDİ

Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin Umman Denizi'nde iki petrol gemisine yönelik saldırıdan İran'ı sorumlu tutarak acele ettiğini ifade ederek, "ABD'nin bu aceleci suçlaması B timinin yeni bir alternatif üzerinde hareket ettiğini gösteriyor" dedi.

"BEN KAHİN DEĞİLİM"

Kendisinin birkaç ay önce bu konuda uyarılarda bulunduğunu kaydeden İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Ben bir kahin değilim ancak B timini iyi tanıyorum" ifadesini kullandı. ABD, Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankerine yönelik saldırılardan İran'ı sorumlu tutmuş ve bir video paylaşarak İran'ın petrol gemilerine saldırdığını iddia etmişti.

NE OLMUŞTU?

Umman Körfezi'nde Panama bandıralı Kokuka Courageous ve Marşal Adaları bandıralı Front Altair adlı iki tankere dün saldırı düzenlenmişti. Gemilerde bulunan 44 mürettebat İran Deniz Kuvvetleri tarafından kurtarılmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Elimizdeki istihbari bilgilere, saldırıyı düzenlemek için kullanılan silahlara ve profesyonelliğe baktığımızda İran'ın sorumlu olduğunu görüyoruz." açıklamasında bulunmuştu. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı da İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait bir devriye botunun Umman Körfezi'nde saldırıya uğrayan tankerlerden birinden patlamamış mayınları topladığı iddiasına ilişkin görüntüleri yayımlamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İran Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title