Haberler

İran'da İHA üretim tesisine mikro insansız hava araçlarıyla saldırı! Bakanlık anında teyakkuza geçti

Güncelleme:

İran'da gece saatlerinde yaşanan olay dünya gündemine bomba gibi düştü. İsfahan şehrinde bulunan ve Savunma Bakanlığı'na bağlı İHA üretim merkezine mikro insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendi. Saldırıyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, "Savunma tedbirleri ile hava araçlarından biri tesisin hava savunması tarafından vuruldu ve diğer ikisi de savunma tuzaklarına takılıp infilak etti" ifadelerine yer verildi.

İran'ın İsfahan şehrinde bulunan ve Savunma Bakanlığı'na bağlı İHA fabrikasında mühimmat tesisinde patlama meydana geldi.

DEVLET TELEVİZYONU OLAYI DOĞRULADI

Ülkede kısa sürede gündem olan olayı, İran devlet televizyonu doğruladı. İsfahan Valiliği patlamayı doğrularken, can kaybının olmadığını açıkladı.

İran'da İHA üretim tesisine mikro insansız hava araçlarıyla saldırı! Bakanlık anında teyakkuza geçti

"İHA SALDIRISI BAŞARISIZ OLDU"

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise askeri tesise mikro insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiği ancak başarısız olunduğu aktarıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği de belirtildi.

İran'da İHA üretim tesisine mikro insansız hava araçlarıyla saldırı! Bakanlık anında teyakkuza geçti

"HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ TARAFINDAN VURULDU"

Savunma Bakanlığından yapılan açıklama şöyle; "Savunma Bakanlığı'na bağlı üretim tesislerinden birine mikro insansız hava araçları kullanılarak başarısız bir saldırı gerçekleştirildi. Savunma tedbirleri ile hava araçlarından biri tesisin hava savunması tarafından vuruldu ve diğer ikisi de savunma tuzaklarına takılıp infilak etti."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsfahan İsfahan Dünya İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500

Yorumlar (24)

Hacı Şembeki:

İranı sevmem ama ,Darbelerle ülkemizi parcalamaya çalışan, komşu ülkelerle bizi Savasa sokmaya çalışan, bölgemizi Kan gölüne çeviren Her Çeşit Terorist Besleyen , Terorist Devlet ABD İsrail çetesini hiç sevmem..

133
18
yanıtYanıtla
Seko Seko:

İran mı iyi şeytanmı iyi desen şeytan irandan daha iyi derim bunu ileri zamanlarda anlayacaksınız kendi halkını acımadan asıyor verdikleri fetvalar hep molla imparatorlugu büyüsün diye yalan fetvalar seni yalan bir fetva ile asabilir mesela hakkın yok haklı olsanda

94
35
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Bu olay Örnek görülmali. Ders alınmalı. Türkiye de bu tür tesislerin koruması arttırılmalı.

100
8
yanıtYanıtla
Murat Vural:

55 kişiyi idam eden İran inşallah daha beter olursunuz . Azerbaycan elçiliğine yapılan saldırının intikamı alınmıştır . Şii fitne fesat saçan İran rejiminin yıkılmasının zamanı gelmiştir .Azeri Türk kardeşlerimiz ayağa kalkın ...

79
27
yanıtYanıtla
FLOZOF:

Ne kadar cahilce bir yorum

yanıt18
yanıt22
FLOZOF:

Vuran israil sevinen sensin

yanıt25
yanıt23
VaioNokia:

bazı yorumlarına hiç katılmasam da buna tamamen destek veriyorum. Büyük Azerbaycan ileri!

yanıt17
yanıt7
Haydar senkal:

Hava savunma sistemi pelte calismisa benzemiyor iran yine herzamanki gibi balon

82
16
yanıtYanıtla
VaioNokia:

Beyrut limanı mahvolduğunda, Yemen mahvolduğunda, ermenistan Azerbaycan'a zararlar verdiğinde, Suriye ve Irak mahvolurken, iran ne kadar umursadı? maşa olmaktan ne zaman vazgeçti? halen Azerbaycan'ın güney toprakları iran işgali altında...

75
10
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

okadar cok öcünmemelk lazımmiş iha miha diye adam böyle yok eder iran :)

26
52
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title