Haberler

İpek Soylu Biyografisi

İpek Soylu
Doğum YeriAdana / Türkiye
Doğum Tarihi15.4.1996

İpek Soylu Kimdir ?

İpek Soylu (d. 15 Nisan 1996, Adana), Türk millî tenisçisi.

Tenis oynamaya 6 yaşında Adana Tenis Dağcılık Kulübü’nde başladı. On yaşında iken katıldığı Romanya turnuvası geleceğinin şekillenmesinde rol oyandı.

2012 yılında Wimbledon'da gençler kategorisinde mücadele etti, aynı turnuvada gençler kategorisi ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçi olma başarısını gösterdi.

Nisan 2014'te Antalya'da düzenlenen ITF turnuvası finalinde İsrailli rakibi Deniz Khazaniuk'u 2-1 mağlup ederek kariyerindeki beşinci ITF şampiyonluğuna ulaştı.

2014 Amerika Açık tenis turnuvası çift kızlar kategorisinde İsviçreli takım arkadaşı Jil Belen Teichmann ile birlikte çıktıkları final maçında 5-7, 6-2 lik setlerden sonra süper tie-break setinde 10-7 üstünlük sağladıkları Belarus Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalíková çiftine karşı şampiyonluğun sahibi olmuşlardır. Soylu bu sonuçla Türk tenis tarihinde Grand Slam turnuvalarında bir kategoride şampiyon olan ilk Türk sporcu unvanına sahip olmuştur.

İpek Soylu, 2016 Fransa Açık tenis turnuvasında Çağla Büyükakçay’dan hemen sonra ana tabloya kalmayı başaran ikinci Türk kadın tenisçi oldu.

title