Haberler

İngiliz Futbol Devlerine Türk Ziyaretçi

Başbakanlık Müşaviri ve İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlker Dilek, eğitim için bulunduğu İngiltere’nin başkenti Londra’da Premier Lig takımlarından Arsenal’in futbol akademisi ile İngiltere’nin en eski ve başarılı futbol akademisi West Ham United’ı ziyaret etti.

Başbakanlık Müşaviri ve İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlker Dilek, eğitim için bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'da Premier Lig takımlarından Arsenal'in futbol akademisi ile İngiltere'nin en eski ve başarılı futbol akademisi West Ham United'ı ziyaret etti.

Dilek, West Ham Academy teknik çalıştırıcıları Ian Yuill ve Matthew Smith ile bir araya gelerek akademi yapısı ve tesisleri hakkında detaylı bilgiler aldı.

Görüşmede, West Ham United Akademisi'nin, İngiliz futboluna kazandırdığı sayısız yıldızların yetiştirilmesinde uygulanan stratejik plan üzerinde fikir alışverişinde bulunularak, söz konusu planlanın Türkiye'de uygulanabilirliği konusu da ele alındı.

"ARAMIZDAKİ EN BÜYÜK FARK, MANTALİTE"

West Ham United Akademi'ye yaptığı ziyarette, iki ülke arasındaki en büyük ve kapanması zor görünen farkın mantalite olduğunu belirten Dilek, "Bu sorunu nasıl aşabiliriz bunun üzerinde önemle durulması gerek" dedi.

Eğitim için gittiği İngiltere'de farklı takımların altyapılarını ve akademilerini inceleme fırsatı bulduğunu anlatan Dilek, "Arsenal ve Welling United Futbol Akademilerini inceledikten sonra en son West Ham United'ı ziyaret etmek istedim. West Ham United Akademi İngiltere'nin en eski ve başarılı akademisi. Tarihini incelediğimizde Frank Lampard başta olmak üzere sayısız yıldızı İngiliz futboluna kazandırmış bir akademi ve bu başarıyı da kendi öz kaynaklarıyla yakalamış örnek bir yapılanmaya sahip, tesislerini incelediğimizde görüyoruz ki fiziki şartların sağlanması çok önemli. Biz de bunları yapabiliriz ancak bizim önümüzdeki en büyük engel mantalitemiz. Bunu da nasıl değiştirebiliriz üzerinde çok fazla durulması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İlker Dilek, İngiltere'deki sisteme bakıldığında eğitim ve sporun kesinlikle iç içe olması gerekliliğinin daha iyi anlaşıldığına dikkat çekerek, "Aksi takdirde, planlamaların ve hedeflerin yakalanması gerçekten çok zor görünüyor. Bizleri içtenlikle ve samimiyetle kulüplerinde misafir eden ve her türlü işbirliğine açık olduklarını söyleyen başta kulüp başkanı Sayın David Sullivan'a, akademi hocaları Ian Yuill ve Matthew Smith e çok teşekkür ediyorum" dedi.

"FUTBOL İÇİN İŞBİRLİĞİ BAŞLATABİLİRİZ"

West Ham United Futbol Akademisi Teknik Çalıştırıcısı Ian Yuill ise ziyarette yaptığı açıklamada, İlker Dilek'in akademimize yapmış olduğu ziyaretten ve kendisini burada misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını, West Ham United Akademi olarak da her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti. Yuill, Dilek ile karşılıklı fikirleri paylaştıklarını dile getirerek, "Kendisi gerçekçi söylemleri ve ileriye yönelik planları olan bir spor adamı, yapısal anlamda gerçekleştirilebilecek her türlü çalışmada kendisine yardımcı olabileceğimizi ilettik. Umut ediyorum ki iki ülke arasında futbolun gelişmesi anlamında güçlü bir işbirliğini birlikte başlatabiliriz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

West Ham United İlker Dilek Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title