Haberler

İclal Yalçın Tutuş Biyografisi

İclal Yalçın Tutuş
Doğum YeriAdıyaman / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1966

İclal Yalçın Tutuş Kimdir ?

İclal Yalçın Tutuş,1966 Adıyaman Besni ilçesinde doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Adıyaman Devlet Hastanesi ve İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesi’nde kamu eczacısı olarak 7 yıl çalıştı.

51.Bölge Adıyaman Eczacılar odası kurucu üyesi olan İclal Yalçın Tutuş, halen Türk Eczacılar Birliği delegesidir. Ayrıca Adıyaman merkezde 20 yıldır Yalçın Eczanesi’ni işleterek serbest eczacılık yapmaktadır.

Aktif siyasi yaşamına ise Kasım 2001 yılında AK Parti Adıyaman il teşkilatında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başlayan Tutuş, 23.dönem milletvekilliği için istifa edene kadar sosyal işlerden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 22 Temmuz 2007’de AK Parti’den 5.sıra milletvekili adayı oldu. 2009 yılında AK Parti il kongresinde yeniden il yönetim kurulu üyesi seçildi ve sosyal işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. 2010-2011 döneminde Adıyaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde görev aldı. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti Adıyaman milletvekilliği için aday adayı oldu.

Halen serbest eczacılık faaliyetine Adıyaman’da devam eden Tutuş, evli ve bir çocuk annesidir.

title