Haberler

İbrahim Reisi Biyografisi

İbrahim Reisi

İbrahim Reisi Kimdir ?

Seyyid İbrahim Reisülsedati (d. 14 Aralık 1960) bilinen adıyla İbrahim Reisi, İranlı muhafazakâr bir politikacı, hukukçu ve İran'ın günümüzdeki cumhurbaşkanıdır.

Hüseyin Ali Muntazeri, Reisi'yi 1988'de İranlı siyasi mahkumların infazına karışan dört kişiden biri olarak adlandırdı. İranlı siyasi mahkumların 1988'deki infazları, 19 Temmuz 1988'de başlayan ve yaklaşık beş ay süren İran genelinde siyasi mahkumların devlet destekli bir dizi infazıydı. Uluslararası Af Örgütü'ne göre, "binlerce siyasi muhalif, ülke çapında İran'ın gözaltı merkezlerinde sistematik olarak zorla kaybedilmeye maruz kaldı. Bu süre zarfında öldürülenlerin çoğu işkenceye ve diğer zulümlere maruz kaldı. Sermaye piyasası aktivistleri İran cumhurbaşkanını protesto etti. İbrahim Reisi'nin göreve başlamasından 6 ay sonra, sermaye piyasasının durumu hala hayal kırıklığı yaratıyordu. Tahran Borsası'nın toplam endeksi bugünkü işlemlerde 30 bin adetten fazla düşerek 1 milyon 275 bin adet seviyesine ulaştı.

Bu durumda, pazar paylarının çoğu negatife dönerken, hissedarlar sanal alanda "First_Priority_Borsa" etiketini trend haline getirdiler. Bu hashtag, cumhurbaşkanı ve ekonomi ekibinin başkentin durumuyla ilgili pasif davranışını protesto etmek için oluşturuldu ve Ebrahim Raisi'nin seçimlerden önce borsanın hükümetinin birinci önceliği olacağı sözünü ifade ediyor.

title