Haberler

Hüseyin Hüsnü Kılıç Biyografisi

Hüseyin Hüsnü Kılıç
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1955

Hüseyin Hüsnü Kılıç Kimdir ?

1959, İstanbul doğumlu olan H. Hüsnü Kılıç; 1984 yılında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü lisans mezuniyetinden sonra, yüksek lisansını 1986'da yine aynı üniversitede İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler bölümünde tamamlamıştır.

Kılıç, 1977 yılından itibaren; Dayanışma Vakfı, Ehl-i Sünnet Alimler Birliği (ESAB), İsmailağa İlim ve Hizmet Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) vb. birçok sivil toplum kuruluşunda, kuruculuk, başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Hüsnü Kılıç, yine 1977'den bugüne muhtelif yayınevleri için editörlük, sadeleştirme ve tercüme çalışmalarının yanı sıra, Arma Yayınları, Gönüldaş Yayınları, Şato Yayınları, Nüans Yayınları gibi yayınevleri kurmuş ve genel yayın yönetmenliği çalışmalarını sürdürmüştür. Ayrıca Gölge Dergisi, Akıncı Güç Dergisi, Tavır Dergisi gibi yayınlarda da kuruculuk, proje danışmanlığı, genel yayın yönetmenliği ve yazarlık çalışmaları yapmıştır.

Kökler-Yaşayan Alimler Belgeseli (TRT), Okuyucu TV Programı (TRT-5), Aziz İstanbul (Belgesel-Drama, 60’) gibi yapımlarda, yapımcı, proje ve konsept tasarımcısı olarak görev yapan Kılıç, kültür-sanat ve ilmi faaliyetlerini Temel İslam Düşüncesi ve İslami İlimler Disiplini çerçevesinde devam eden haftalık ders programı ve Türk Gençlik Vakfı'nda eğitim danışmanı olarak devam ettirmektedir.

Kılıç, 1992 yılından bu yana kurucusu ve başkanı olduğu Nüans Ajans Basın Yayın Reklam Hizmetleri kurumuyla, Uluslararası İpekyolu Film Festivali, Uluslararası Malatya Film Festivali, Malatya Kitaplığı vb. birçok başarılı projeye imza atmıştır.

Evli ve 3 çocuk sahibi H. Hüsnü Kılıç; Arapça, İngilizce, Farsça ve Osmanlıca olmak üzere 4 dil bilmektedir.

title