Haberler

    Hindistan'da bir kadın tecavüzle suçladığı erkekler tarafından yakıldı

    Güncelleme:

    Hindistan'da 23 yaşındaki bir kadın mahkemeye giderken, tecavüzle suçladığı beş erkek tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı. Kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

    Hindistan'da 23 yaşındaki bir kadın tecavüzle suçladığı erkekler tarafından yakıldı. Kadının sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.

    Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde bir kadın, tecavüzle suçladığı erkekler tarafından yakıldı. Polisin verdiği bilgilere göre, söz konusu kadın tecavüzle suçladığı iki erkek hakkında ifade vermek üzere mahkemeye giderken saldırıya uğradı.

    BEŞ ERKEK ÜZERİNE BENZİN DÖKTÜ

    Yerel basında çıkan haberlere göre, beş erkek kadına önce saldırdı daha sonra da üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Aldığı yanıklar sonrası durumu kritik olan genç kadın tedavi için başkent Yeni Delhi'de bulunan bir hastaneye nakledildi. Kadını benzinle yakan beş erkek arasında tecavüz ile suçlanan iki zanlı da bulunuyor. Polisin verdiği bilgilere göre, olaydan kısa bir süre sonra beş erkek de yakalandı.

    Geçtiğimiz Mart ayında beş erkek tarafından tecavüze uğrayan kadının suçladığı zanlılardan üçü yakalandı ancak ikisi hala firarda bulunuyor.

    ZANLILARDAN BİRİ KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

    Yetkililer tarafından verilen bilgiye göre, zanlılardan biri geçtiğimiz hafta kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı. Siyasetçilerin, zanlının kefaletle serbest bırakılmasını eleştirmesinin ardından polis zanlının neden serbest bırakıldığını araştıracağını duyurdu.

    SİYASETÇİLER CEZALARIN AĞIRLAŞTIRILMASINI İSTİYOR

    Hindistan'da son yıllarda yaşanan kadın ve çocuklara yönelik tecavüz ve cinsel şiddet ülke çapında tepkiyle karşılanıyor. Geçtiğimiz hafta bir diğer toplu tecavüz olayı Hindistan'ı ayağa kaldırmış, düzenlenen protesto gösterilerine binlerce kişi katılmıştı. Gösterilerde şüphelilerin daha hızlı bir şekilde yakalanması talep edilirken, siyasetçiler de bu konuda cezaların ağırlaştırılmasını istiyor.

    MARJİNAL GRUPLARA AİT KADINLAR TOPLU TECAVÜZE MARUZ KALIYOR

    Hindistan'da cezaevi sistemleri hakkında araştırmalar yapan Smita Çakraborty ülkedeki sosyal çevrenin, popüler kültürün bir parçası olarak görülen cinsel saldırganlığın cinsel şiddeti daha kabul edilebilir kıldığını belirtiyor.

    Özellikle toplumun dışına itilen Dalit kastına ait kadınların toplu tecavüz vakalarına maruz kaldığını belirten Çakraborty bu durumun toplumdaki güç dengelerinin bir sonucu olduğunu da sözlerine ekliyor.

    Kaynak: Deutsche Welle / Dünya

    Hindistan Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title