Haberler

Reyhanlı Saldırısının Firari Sanığı Tutuklandı

Güncelleme:

Hatay Reyhanlı'da 53 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı bombalı saldırının firari sanıklarından Aykan Hamurcu tutuklandı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te yapılan iki ayrı bombalı saldırının firari sanıklarından 'Hakan' kod adlı Aykan Hamurcu, yakalandı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Antakya-Samandağ karayolunda bir otomobile yönelik operasyon düzenledi. Ekipler, araçta bulunan, 11 Mayıs 2013'te yapılan iki ayrı bombalı saldırının firari sanıklarından 'Hakan' kod adlı Aykan Hamurcu'yu gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Hamurcu sorguya alındı.

Reyhanlı Saldırısının Firari Sanığı TutuklandıAykan Hamurcu

ÇIKARILDIĞI MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANDI

Hamurcu, Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan ilk sorgunun ardından adliyeye sevk edildi. Hatay Adliyesine getirilen ve burada ses ve görüntülü sistem aracılığıyla Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sorguları tamamlanan Hamurcu, tutuklanarak Hatay T Tipi Cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı dava, 23 Şubat 2018'de karara bağlanmıştı.

Saldırının faili ve planlayıcısı olmakla suçlananlardan Nasır Eskiocak'ın da arasında bulunduğu 9 sanığa 53 kez ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da 15 ile 22 yıl 6 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verilmişti.

Firari sanıklardan Aykan Hamurcu'nun dava dosyası ayrılmıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla Suriye'nin Lazkiye kentinde yakalanarak Türkiye'ye getirilen Reyhanlı saldırısının planlayıcılarından Yusuf Nazik'in ise yargılanmasına Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (20)

SERDAR:

simdi bu herifi asmiyacagiz yemek yediricegiz oylemi bakin herif kac kisi oldurmus onu bwsliyecegiz git be ya yan kanun cikarsaniza yalniz vatan hainleri cocuk katilleri idam cezasi eger idam getirmek istemiyorsunuz

20
1
yanıtYanıtla
SİZE BİR SORU ;:

Sizce Bu saldırıyı planlayıp , gerçekleştirenler TÜRK, KÜRT VE ARAP vatandaşını ayırt edip de mi bombayı patlatı, yoksa mı fark etmeksizin mi patlattı ? Ben açıklıyım ; bu hainler için TÜRK - KÜRT - ARAP diye bir şey yoktur. Tümü ile bir TÜRKİYE vardır. Umarım ne demek istediğimi çok iyi anladınız. .

20
1
yanıtYanıtla
usta:

yargılayın ve asın.

14
1
yanıtYanıtla
nkk:

bu asilsiz iddalara karsilki bende iddia ediyorum su anda türkiyenin basindaki en büyük terorist ve türk düsmanidir cok gec olmadan uyanin bir avuc arpaya satmayin vatani ey millet,

6
7
yanıtYanıtla
xx:

evet uyanmaliyiz ama senin gibi vatan hainlerini temizlemek icin

yanıt0
yanıt0
AHMETS:

pislik kalleşi asın hatta yakın gitsin. . . sorgusuz. sualsiz. .

9
0
yanıtYanıtla
Yörükoğlu:

Müebbet verip besliyoruz direk asalım.

9
0
yanıtYanıtla
KILIÇ ASLAN:

kancık. soysuz. tek cümle İDAM.

9
0
yanıtYanıtla
KUZEYİN UŞAĞI:

idam. tek kelimeyle.

7
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

HEM MASUM VATANDAŞI ÖLDÜR KANSIZ HEM DE DEVLET SENİ HAPİSTE BESLESİN YATACAK YER VERSİN!! UFACIK MİNİCİK KATKISI OLAN DA DAHİL HEPSİNİN LEŞİNİ YAKICAKSIN !!!

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title