Haberler

Hatay'daki Suriyeli Yetimlere Nakdi Yardım

Hatay İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahibi Suriyeli yetim çocuklara nakdi yardımda bulundu.

Hatay İnsani Yardım Derneği, Yayladağ ilçesindeki kamplarda yaşayan Suriyeli yetim ailelere 5 bin TL nakdi yardım yaptı.

Hatay İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Yetim AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının yetimlere maddi ve manevi yardımlar sağlamak olduğunu söyledi.

Ellerinden geldiği kadar yardımlara devam edeceklerini belirten Yetim, "Suriye'den gelip buraya yerleşen ailelere öncelik ev tutuyoruz. Evlerini döşüyoruz. Ondan sonra da iş buluyoruz. Bu insanlar balık tutabilsin diye iş imkanı sunuyoruz. Daha sonraki aşamada ise eğitim üzerinde duruyoruz." diye konuştu.

Hatay'da Suriyeli öğrenciler için 50 tane okul açtıklarını aktaran Yetim, "Bize gelene kucak açarız. Bu bizim Selçuklu ve Osmanlılardan gelen bir kültürümüzdür. Bu coğrafyaya kim sığınırsa sığınsın kültürümüz gereği bu insanlara bakarız. Dolayısıyla biz atalarımızdan gelen bu kültürü yaşatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title