HANDE ATAİZİ Biyografisi, HANDE ATAİZİ kimdir?

Hande Ataizi Biyografisi

 Hande Ataizi
Doğum Yeri Bursa/ Türkiye
Doğum Tarihi 2.9.1973 -
Hande Ataizi,2 Eylül 1973, Bursa, Türk oyuncu ve sunucu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1996 yılında ‘Mum Kokulu Kadınlar’ filmiyle ünlenmiş ve daha ilk filminde gösterdiği oyunculuk performansıyla ‘Altın Portakal’ en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır. Ardı ardına çektiği diziler hit ve uzun soluklu olmuştur.

Hande Ataizi, Cem Davran'la birlikte pek çok dizi, film ve şov programı projesinde yer almış sanat dünyasının önemli ikililerinden olmuşlardır. Ataizi, 2002'de Cem Davran'la birlikte sunduğu İki Kere Kiki programında, manken Sevda Demirel'in tokat atmasıyla yine çok uzun süre magazin gündeminde baş sırada yer almıştı.Özellikle, estetikli burnunu gazetecilere göstermemek için bulunduğu mekanın tuvaletinden kaçmaya çalışırken görüntülenince magazin gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Sinema ve dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra pek çok televizyon gösterisinin de sunuculuğunu yapmıştır. Özel Hayatlar adlı tiyatro oyununda Cihan Ünal ile oynamıştır.Bir dönem, TNT'de yayınlanan Dest-i İzdivaç'ı sunmuştur. 2012 yılında Star'da yayınlanan Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada program da jüri üyeliği yapmıştır.

Filmografi
1996 Mum Kokulu Kadınlar Belkıs
1999 Kahpe Bizans Mağdure Bacı
2000 Melekler Evi Arzuhan Öztürk
2007 Çılgın Dersane Coğrafya öğretmeni Yıldız

Televizyon
1993 Yaz Evi Gülçiçek
1995 Sahte Dünyalar Handan Karadağ
1996 Kaldırım Çiçeği Ayla
1997 Hande ile Açık Açık Kendisi Sunucu
1998 Ruhsar Ruhsar Dizi / Başrol
1999 Yüzleşme Nurgül/İnci Dizi / Başrol
2001 İki Kere Kiki Kendisi Sunucu, Cem Davran ile.
2002 Anne Babamla Evlensene Sema
2003 Estağfurullah Yokuşu Gazel
2004 Melekler Adası Zinnur/Şerbet/Alev

2005 Hande Ataizi ile En Çekici Kendisi Sunucu
2006 Sev Kardeşim Yüksel Atak
2008 Ece Ece
2009 Yaş 15 Kendisi Sunucu
2010 Karışık Aile Kendisi Sunucu
2011 Dest-i İzdivaç Kendisi Sunucu
2012 Benzemez Kimse Sana Kendisi Jüri
2013 Altındağlı Dizi / Başrol
2015 En Sevdiğim 3 Şarkı Kendisi Program / Juri
2015 Hayat Mucizelere Gebe Süheyla Dizi / Başrol

Hande Ataizi haberleri için tıklayın

title