Haberler
Haberler ›› Halil Öz ›› Biyografi

Halil Öz Biyografisi

Doğum YeriÇankırı / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1955

Halil Öz Kimdir ?

ADAY - AKP - ÇANKIRI - KORGUN

1955 yılında, Korgun’da doğdu.

İlk ve Orta tahsilini Korgun’da yaptı. Lise tahsilini Çankırı Ticaret Lisesi’nde, Yüksek öğrenimini ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi ve Maliye Bölümü'nden, 1976 yılında mezun olarak tamamlamıştır.

1973-1982 yılları arasında; Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü’nde memur olarak göreve başlamış, Şube Şefi ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

1982 yılında bu kurumdaki Şube Müdürlüğü görevinden ayrılarak özel bir şirket olarak çalışan Maksomer A.Ş.’ye geçmiştir. Bu şirketin taahhüdü altında bulunan Karadeniz Bakır İşletmelerine ait Samsun fabrikası yenilenmesi inşaatında Muhasebe Müdürü olarak çalışmıştır.

1982-1989 yılları arasında aynı şirketin taahhüdünde olan Etibank Murgul Bakır İşletmeleri’nin; Fabrika, lojman, yol ve köprü inşaatlarında Personel ve Muhasebe Müdürü ve Şirket Yöneticisi görevlerinde bulunmuştur.

1989 – 2004 yılları arasında Ankara’da kendi adına market işletmiştir. 2004 yılından beri Korgun Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

title