Haberler

Halı Saha Maçına Erken Gelen Savcı, 14 Öğretmeni Sahadan Çıkaramayınca Gözaltına Aldırdı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı saha maçına erken gelen Savcı, sahada top oynayan 14 öğretmeni sahadan çıkarmak istedi. Öğretmenlerden olumsuz yanıt alan Savcı, polis çağırtarak öğretmenleri gözaltına aldırdı.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 14 öğretmenin hukuksuz bir şekilde savcı tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.

27.02.2019 Çarşamba akşamı saat 21.00-22.00 saatleri arasında halı saha maçı olan öğretmenler maç saatinde halı sahaya girdi. Daha sonra içlerinde Çermik savcısının da olduğu başka bir grup, maç saatleri 22.00 - 23.00 olmasına rağmen onlar da maça 1 saat erken geldi.

Kendi saatlerinin 21.00 - 22.00 olduğunu düşünen Savcı, arkadaşlarıyla birlikte sahaya girip, maç oynayan öğretmenleri dışarı çıkarmaya çalıştı. Bunun üzerine araya giren halı saha yetkilileri Savcı ve arkadaşlarını dışarı alıyor.

SAVCI POLİSİ ÇAĞIRIP KİMLİK KONTROLÜ YAPTIRDI

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcının emniyet yetkililerini çağırmasıyla maç devam ederken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kesildi. O sırada kimlikleri yanında olmayan öğretmenler polis otolarını bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 1 saate yakın emniyette bekletilen öğretmenler daha sonra serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

"Çermik'te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim."

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan olay üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada bir açıklama yaparak, öğretmenlerin sahipsiz olmadığını belirttiler.

Halı Saha Maçına Erken Gelen Savcı, 14 Öğretmeni Sahadan Çıkaramayınca Gözaltına Aldırdı

Halı Saha Maçına Erken Gelen Savcı, 14 Öğretmeni Sahadan Çıkaramayınca Gözaltına Aldırdı

HSK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Halı Saha Maçına Erken Gelen Savcı, 14 Öğretmeni Sahadan Çıkaramayınca Gözaltına Aldırdı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çermik Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (264)

Vatandaş:

Verirsen sınırsız yetkiyi bir şahsa o da kendini padişah sanar öğretmen arkadaşlara geçmiş olsun zamanında sırf ceza yazdı diye trafik polisini de gözaltına aldıran savcılar gördü bu memleket. Duvardaki adalet yazısına gülmemek elde değil.

77
0
yanıtYanıtla
ali koc:

savcı ya adam herşeyi yapabilir olduğu anlamına geliyor bizim ülkemizde herkes ben şuyum ben buyum oldu ülkede

72
0
yanıtYanıtla
ADALET:

torpille atanan polis savcı dan memlekte ne fayda sağlanmasnı beklıyorsnuz ki polis belinde silahla yurdum insanına artslkı yapar savcısı öyle

33
37
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

SAVC DERHAL GÖRVDEN ALINSIN

68
1
yanıtYanıtla
ADINIZ:

DELİKANLI NERDE Kİ ONU YAPACAK BU ÜLKEDE .

yanıt5
yanıt0
nuri:

Savcılık şüphesiz çok önemli bir meslek ve savcılar kritik kararlar alan kişiler. Bağımsız ve korkusuz olmaları çok önemli. . . Ama malesef her meslekte olduğu gibi onların da içinde kalitesi düşük olanlar var. Diğer devlet memurlarını hatta neredeyse bütün insanları kendi uşağı zanneden tipler var.

64
1
yanıtYanıtla
m66:

öğretmenlerin artistlik yapmadığı ne malum teror yanlısı tutumları var belkide şüpheli tavırları var belkide yer yozgat değil şırnak dikkat çekmek isterim öğretmen suç işlemez diye bir şeymi var ben cok eşini darp eden yolsuzluk yapan istismarcı öğrencisini darp eden vb. öğretmen gördüm savcıda görmüş yada aranması olan birini aramak istemiş olamazmı

31
28
yanıtYanıtla
uysal:

halı sahada maç saatinde erken gelince mi aklına gelmiş savcının. . .

yanıt4
yanıt1
soruyorum.:

öğretmenlerin hain oluşunu yada yukarı da bahsettiğin suçları işlemiş olduğu şüphesi savcıda topa vururken mi hasıl oldu sence ? zeka pırıltısı beklemiyorum ama zeka kırıntısı ile çözebilirsin sorunun cevabını.

yanıt5
yanıt1
bÜLENT 34:

TAMAM KİŞİSEL İHTİRASDIR. BURASI TÜRKİYE CUMHURUYETİDİR. kİMSENİN BABASININ DÜKKANI DEĞİL KUNUNLAR KİŞİSEL KEYİFLER İÇİN UYGULANAMAZ

yanıt2
yanıt2
Tüm 264 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title