Haberler

Hakkı Akalın Biyografisi

Hakkı Akalın
Doğum YeriAnkara / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1949

Hakkı Akalın Kimdir ?

Hakkı Akalın 1946 yılında Ankara'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Aynı fakültede Genel Cerrahi ve Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlığı ihtisası yapmıştır.

1983'de doçent 1988'de profesör olmuştur. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeliği, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kuruculuğu ve Anabilim Dalı Başkanlığı, Türkiye Kalp ve Damar Cerrahisi Vakfı Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Merkez Kurulu Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyeliği, TBMM XXII. Dönem İzmir Milletvekilliği yapmıştır.

2001-2004 yılları arasında iki dönem parti meclisi üyeliği ve 2003 yılında MYK üyeliği yapmıştır. Partinin Van ve Hakkari illeri denetmenliği, 2002-2004 yılları arasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerini yürütmüştür.

Ankara Tabip Odası Sağlık Başarı Ödülü'nün sahibidir.

Türkiye’de ilk yapay kalp nakli Hakkı Akalın ve ekibi tarafından Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastane’sinde 27 Şubat 1988 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Bu vaka dünyadaki 92. yapay kalp naklidir. İyi derecede İngilizce ve orta derecede İspanyolca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

title