Haberler

Hakkari Üniversitesi Rektörü Sessizliğini Bozdu

Güncelleme:

Hakkari Üniversitesi Rektörü Ceylan, üniversitede "not karşılığı cinsel istismarda bulunduğu" söylenen kişilerin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, üniversitede "not karşılığı cinsel istismarda bulunduğu" öne sürülen kişilerin görevden uzaklaştırıldığını belirterek, "Hakkarili hemşehrilerim ve bizlere çocuklarını emanet eden tüm velilerimiz bilmelidir ki, bir baba olarak sürecin yakından takipçisi olacağım" dedi.

MEVLANA'NIN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, "Not karşılığı cinsel istismar ve üniversiteye yapılan saldırı" hakkında makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üniversitelerin kurulmasının amacının genelde ülke, özelde ise ilin kalkınmasında büyük öneme sahip olan bilim ve teknolojinin öğretimi, bu alandaki çalışmaların desteklenmesi, yetişmiş insan gücünün idame edilmesi ile birlikte bilimsel çalışmaların yanı sıra ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacının karşılanması olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, "Bu itibarla 2008 yılında kurulan Hakkari Üniversitesi, bünyesinde barındırdığı 600 personeli ile bu amaçları gerçekleştirmek adına özverili bir şekilde çalışmaktadır. Göreve başladığımız günden beri Hakkari halkının hassasiyetlerini önemsemeye gayret ettik ve gerek öğrencilerimize gerekse Hakkari ilimize akademik ve kurumsal olarak nasıl daha çok fayda sağlayacağımız üzerinde durduk çünkü bizler yaşadığımız ilimizin en önemli ve en etkin paydaşı olduğumuzun bilincindeyiz. Üniversite olarak insan haklarına saygılı, insanlık onurunu yücelten, merkeze insanı koyan ve özgürlükten yana bir yönetim anlayışını prensip edindik. Hz. Mevlana'nın 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler' sözünden hareketle tüm paydaşlarımızla gönül köprüsü kurduk ve bu köprünün güçlenmesi için sürekli olarak çalıştık. Hakkari Üniversitesi yönetimi ve personeli; kimseyi ötekileştirmeden, hor görmeden, kimsenin onuruna ve şerefine zarar vermeden çalıştı ve çalışmaya devam edecek" dedi.

"SÖZ KONUSU KİŞİLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTIR"

Basına yansıyan "not karşılığı cinsel istismar" olayına da değinen Ceylan, "8 Kasım 2013 tarihinde Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının emri ile başlatılan operasyon kapsamında soruşturma dosyasında gizlilik kararı verildiği için, dosyanın muhteviyatı hakkında net ve kesin bir bilgiye sahip olmadığımızı belirtmek istiyoruz. Son günlerde basın yayın kuruluşları tarafından üniversitemiz hakkında yapılan olumsuz haberleri, Hakkari Üniversitesi'nin kurumsal kimliğine mal etmenin ve kişisel fiil ve eylemleri tüm üniversite personelini töhmet altında bırakacak şekilde algılanmasının üzüntüsünü yaşamaktayız. Söz konusu suç isnatları ile ilgili olarak bir taraftan cezai soruşturma devam ederken, ilgililer hakkında idari soruşturmanın da 11 Kasım 2013 tarihinde başlatıldığını ve görevden uzaklaştırıldıklarını belirtmek istiyoruz. Maddi gerçeğin, yapılacak olan cezai ve idari tahkikatın sonucunda ortaya çıkacağını tüm Hakkari halkının bilmesini isterim. Üniversite ve şahsım adına, bedeli ne olursa olsun her daim haksızın, suçlunun karşısında, mazlumun yanında olacağız. Hakkarili hemşehrilerim ve bizlere çocuklarını emanet eden tüm velilerimiz bilmelidir ki, bir baba olarak sürecin yakından takipçisi olacağım. Üniversitemizin kurumsal kimliğini kullanarak menfaat elde etmeye çalışan kim olursa olsun bugüne kadar gereğini yaptım, yapmaya da devam edeceğim" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEMİZE YAPILAN ÇİRKİN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ"

Dün akşam saatlerinde üniversiteye yapılan taşlı ve molotoflu saldırıyı da kınayan Ceylan, "Sürecin takipçisi olmamıza rağmen, 13 Kasım 2013 tarihinde saat 18.30 sıralarında üniversitemize yapılan haksız ve çirkin saldırı kabul edilemez. 13-14 yaşında eli kalem tutması gereken çocukların, belki de önümüzdeki yıllarda öğrenim göreceği üniversiteye saldırmış olmalarının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. 3-4 personelin karıştığı iddia edilen suçlamalarla ilgili olarak tüm üniversitenin sorumlu tutulmaya çalışılması gayreti, eminim ki Hakkari halkının sağduyulu davranması ile boşa çıkacaktır. Tüm bu hukuki süreçler devam ederken yapılan bu saldırıyı esefle kınıyor, tüm Hakkari halkını sağduyulu olmaya, haklı ve haksızı ayırt etmeye, üniversitelerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Biz hep birlikte daha güçlüyüz" şeklinde konuştu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Üniversitesi Ebubekir Ceylan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title