Haberler

SINAV BAŞARI DUASI: Sınav öncesi hangi dualar, sureler okunur? Sınavda başarılı olmak için ne okunur?

Güncelleme:

Sınav başarı duası, öğrencilerin ve velilerin sınav öncesi en çok araştırdıkları arasında yer alıyor. Bu aramalarda; sınavda okunacak dua, sınav öncesi dua, sınavı geçme gibi detaylar araştırılıyor. Peki, Sınav öncesi hangi dualar, sureler okunur? Sınavda başarılı olmak için ne okunur?

Sınav başarı duası öğrenciler ve veliler için önemli dualardır. Öğrenciler, eğitim hayatında birçok sınava girmektedirler. Bunların başlıcaları; YKS, LGS, DGS, KPSS, ALES, AÖF sınavlarıdır. Öğrenciler, bu sınavlara girerken sınav stresinden uzaklaşmak, çalıştıklarını hatırlamak, sınavda başarılı olmak için sınav duasından manevi destek almak isterler. Peki, Sınav öncesi hangi dualar, sureler okunur? Sınavda başarılı olmak için ne okunur?

SINAV BAŞARI DUASI

Sınavda başarılı olmak için s ınava girmeden önce 3,5,7 defa okunur. Sınav duası; sınav öncesi, sınavda başarı sağlamak, hafızayı kuvvetlendirmek, unutkanlığı azaltmak için okunan çeşitli dualardır. Sınava günler öncesinden çalışarak fiziki duasını yerine getiren öğrenciler, sınav duası ile kavli dualarını yapmak istiyorlar.

Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi's salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü'l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi'l hayr.

Rabbim! İlmimi ve anlayışımı arttır ve beni salih kullara dahil eyle. Rabbim! Göğsümü aç, işimi kolaylaştır ve dilimdeki bağı çöz ki sözümü anlasınlar. Ya Hafız Ya Rakib Ya Nasır Ya Allah. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma; Rabbim! İşimi hayırla tamama erdir.

SINAV ÖNCESİ HANGİ DUALAR, SURELER OKUNUR?

Sınava girilecek gün 70 defa Salat-ı Nariye okunmalıdır.

''Ya men leccemel mütekebbirine b licami azametihi selliim sellim ya Hafız''

Sınava girerken şu dua okunur:(isra suresi;80)

"Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ."

ANLAMI: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çıkar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle."

Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur;

"Rabbi'şırahli sadri ve yessir li emri,va'hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî."

ANLAMI:"Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle."

Sınav başlayınca da şu dua okunur:

"Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû."

ANLAMI:"Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Dini Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title