Haberler

Matematikçi Yazar Abdül Aziz Gürbüz imza gününde okurlarıyla buluştu

Güncelleme:

Son dönemin sevilen yazarlarından Abdül Aziz Gürbüz, Ankara'da öğrencilere kitap desteği sağlayıp etkinliklerle buluşturan projesi "Şifreli Matematik" çerçevesinde okurlarıyla bir araya geldi.

Öğle vaktinden itibaren AVM içinde uzun kuyruklar oluşturan sevenleriyle fotoğraf çektirip kitaplarını imzalayan yazar Abdül Aziz Gürbüz'e yoğun ilgi gösterildi. ''Şifreli Matematik" adlı kitabının söyleşi ve imza günü kitapseverler tarafından büyük sevgiyle karşılandı.

Yıllarca Ankara'ya hizmet veren AVM binasını 8 yılda toplamda 20.5 milyon kişi gezdi. Bu durum Ankara'da kitaba ilginin önemli bir seviyeye ulaştığının bir göstergesi.

Ulusal ve uluslararası matematik olimpiyatlarında aldığı ödüller ile ün kazanan yazar Abdül Aziz Gürbüz "Eğitime farklı soluk getirerek hem öğrencilere hem öğretmenlere faydalar sağlamalıyız. Matematikten korkan okuyuculara destek olup onlara yol göstermeliyiz. Sürekli özgün uygulamaların, yeni ve farklı anlayışların öncüsü olmak için uğraşmalıyız." ifadelerini kullandı.

Sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğu anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Gürbüz, "Eğitimi her türlü ticari kaygıdan uzak tutarak özgün ve samimi bir anlayışla eğitim dünyamızı renklendirmeli, sınavlara hazırlanan öğrencilere uygun bir çalışma ortamı sağlamalıyız. Eğitimi her türlü maddi ve ticari anlayışın üstünde tutarak, insanı ön plana çıkaran ve ona değer veren, öğrenci merkezli, severek öğretme prensibiyle hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Zaman ve mekan sınırının ortadan kaldırılıp öğrenme sürecinin kolaylaştırılması yönünde çalışmalar içerisinde olduğunu aktaran Abdül Aziz Gürbüz, "Her öğrenci eşit şartlarda eğitim görmediği gibi pratik yapmak için de özel ders almaya veya etüt merkezlerine gitmeye imkan bulamıyor. Gelişen ve değişen teknoloji ile eğitimcilerin büyükşehirlerden köylere, Türkiye'nin her bölgesine ulaşmasına olanak tanıyacak projeler geliştiriyoruz. Böylece hem eğitimde fırsat eşitliği sağlanıyor hem de matematik pratiği her öğrenci için erişilebilir hale geliyor." dedi.

Gerçekleştirilen etkinlik sonunda etkinliğe gelen kitapseverlerin yanlarında getirdikleri kitapları imzalayan ve hatıra fotoğrafı çektiren yazar Abdül Aziz Gürbüz, yakın zamanda çıkarmayı planladığı yeni kitabı ile ilgili de bilgi verdikten sonra etkinlikten ayrıldı.

title