Haberler

Marmaris yangını söndürüldü mü, son durum nedir? 23 Haziran Muğla Marmaris yangın söndürme çalışmaları devam ediyor mu? Yangın devam mı ediyor?

Güncelleme:

Marmaris'teki yangın hala söndürülemedi. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle etkisini artırdı. Peki, Marmaris yangını söndürüldü mü, son durum nedir? Marmaris yangını ne zaman söndürülecek? Marmaris yangın sıçradı mı, hangi bölgelere sıçradı? İşte bilgiler...

Marmaris yangını söndürüldü mü, yangında son durum nedir? Yangın devam ediyor mu? Muğla Marmaris yangın son durum nedir? gündemin merak edilen konuları arasında geliyor. Marmaris Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde salı günü saat 20.00 sıralarında başlayan orman yangını henüz kontrol altında alınamadı. İşte detaylar...

MARMARİS YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ? (YANGINDA SON DURUM)

Marmaris'te ormanlık alanda çıkan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle etkisini artırdı. Değirmenyanı mevkiinde bazı evler tedbir amaçlı tahliye edilirken yangın söndürme çalışmalarına 20 Helikopter, 14 amfibik Uçak, 220 arazöz, 20 TOMA, 2 İHA 55 iş makinesi destek veriyor.

Marmaris'teki orman yangınında, Değirmenyanı mevkisindeki yangın koordinasyon merkezinin tedbir amaçlı tahliye edilmesine başlandı. Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde salı günü akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle etkisini sürdürüyor.

Değirmenyanı mevkisindeki bazı evler de tedbir amaçlı tahliye edildi. Emniyet ile jandarma ekiplerince, bölgedeki evlerin yakınında bulunan ağaçlara yangının sıçramaması için TOMA'larla su sıkıldı. Bölgeye yakın Değirmenyanı mevkisinde Ahmediye Sokağı'ndaki 20 kadar ev, olası bir tehlikeye karşı boşaltıldı. Bölgede bulunan saman balyaları ekipler tarafından kaldırıldı.

Marmaris yangını söndürüldü mü, son durum nedir? 23 Haziran Muğla Marmaris yangın söndürme çalışmaları devam ediyor mu? Yangın devam mı ediyor?

51 HANEDEN 151 KİŞİNİN TAHLİYESİ SAĞLANDI

Söndürme çalışmalarıyla ilgili akşam saatlerinde bir açıklama yapan Bakan Kirişci, 51 haneden 151 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.

"10 TANE GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER 4 TEMMUZ'DA ENVANTERDE"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 10 tane gece görüşlü helikopter alınacağını belirtti. Bakan Kirişçi, yangınla mücadelede kritik öneme sahip gece görüşlü helikopterlerin 4 Temmuz'da envantere dahil olacağını ifade etti.

2604 PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

Alevlere 1012 OGM personeli olmak üzere toplam 2604 personel, 253 arazöz ve 26 su tankeri olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 598 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait olmak üzere 20 TOMA ile müdahale ediliyor. Bölgede rüzgar 23 Km/saat, sıcaklık ortalama 27 derece arasında ve nem ortalama yüzde 50 oranında. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 20'si OGM helikopteri olmak üzere 27 helikopter ve 14 uçak söndürme çalışmalarına katılacak.

Marmaris yangını söndürüldü mü, son durum nedir? 23 Haziran Muğla Marmaris yangın söndürme çalışmaları devam ediyor mu? Yangın devam mı ediyor?

SABOTAJ İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

Bakan Soylu, yangınla ilgili sabotaj ihtimalinin değerlendirildiğini söylemiş ve "Hem ormandaki arkadaşlarımız, hem emniyet ve jandarmamız bir değerlendirme yapıyorlar" demişti. Katıldığı canlı yayında Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili son durumu paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de sabotaj iddialarıyla ilgili konuştu. Yangının çıkış saatinin havanın kararmasına yakın olduğunu ve yangının üç ayrı yerde çıkması nedeniyle bu kuşkunun olduğunu belirten Bakan Kirişçi, "Devletimizin ilgili birimleri bu konuya dair araştırmalarını yapıyorlar. Biz Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bu konuda bir görüş beyan etmemiz çok doğru olmaz. Çünkü elimizde bir delil yok" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te helikopterle incelemelerde bulundu. Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Marmaris Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title