Haberler

Dr. Yunus Doğan - J Plasma ve Post Bariatrik Cerrahi ile Kilolardan Kurtulmak Mümkün mü?

ilandır
Güncelleme:

Post bariatrik cerrahi gibi birçok tıbbi yöntem ile günümüzde estetik kaygılardan kurtulmak kolay ve pratik hale gelmiştir. Tıbbın gelişme göstermesi ile birlikte birçok alanda olduğu gibi estetik alanında da ciddi boyutta gelişmeler gözlemlenmiştir. Günümüzde Post bariatrik cerrahinin yanı sıra aynı zamanda liposuction ve J plasma yöntemleri de sıklıkla tercih edilir.

J Plasma Nedir?

Vücudun birçok farklı bölgesinde uygulanabilen J plasma, cildin hem sıkı hem de aynı zamanda diri görünmesini sağlayan bir estetik yöntemdir. Özel teknolojik bir sistem ile geliştirilen teknikler ile helyum gazı ve radyo frekans enerjisi birleştirilerek uygulanır. Böylece sorunlu bölgenin gergin ve sıkı bir görünüme sahip olması sağlanır.

J Plasma Nasıl Yapılır?

Kolay ve hızlı bir uygulama yöntemine sahip olan son teknoloji ile geliştirilmiş özel cihazlar ile yapılır. İlk olarak uzmanlar tarafından uygulama yapılacak bölgeler belirlenir. Ardından hastaya genel tetkikler yapılır. Uygulama aşamasına gelindiğinde ise sorunlu olan bölgede teknolojik cihaz sayesinde birleştirilen helyum gazı ile J plasma uygulaması yapılır.

J Plasma Kimlere Uygulanır?

Son sistem cihazlar ve teknoloji ile yapılan J plasma yöntemini her yaştan bireyler tercih edebilir. Yüz bölgesi uygulaması için minimum yaş sınırı 20 yaştır. 20 yaş ile 70 yaş arasındaki bireyler tercih edebilir. Uygulama vücut hatları üzerinde yapılacak ise o halde yaş aralığı 30 ila 80 yaş arasıdır.

Post Bariatrik Cerrahi Nedir?

Aşırı kilolu olan kişiler için kurtarıcı bir yöntem olan sayesinde kişinin herhangi bir sağlık sorunu yokken mide küçültme ve kısaltma gibi işlemleri yapılır. Ayrıca bu işlemler ile 30 ila 90 gibi büyük kilolar kısa sürede verildiğinden sarkmaları düzeltmek için de ameliyatlar yapılır.

Post Bariatrik Cerrahi Avantajları Nelerdir?

Obezite günümüzde ciddi bir sağlık sorunudur. Bu noktada son teknolojik cerrahi sistemlerinden birisi olan pos bariatrik cerrahi işlemi sayesinde obezite sorunu kısa sürede çözülür. Daha sonrasında ise kısa sürede aşırı kilo vermeye bağlı oluşan vücut deformeleri de kısa sürede toparlanır ve hasta estetik ve sağlıklı bir vücuda kavuşur.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Vakım cihazı ile vücudun fazla yağ oranı olan bölgelerinde yağın çekilme işlemine denir. Uygulama sırasında hastaya genel anestezi uygulandığından hasta uygulama sırasında herhangi bir acı ve ağrı hissetmez. Ayrıca vücuda kesi atılmadan yapılan bir bölgesel vücut şekillendirme işlemidir.

Liposuction Kimler İçin Uygundur?

Liposuction uygulaması için herhangi bir yaş kriteri olmasa da belli başlı uygulama kriterleri vardır. Bu kriterler doğrultusunda kişinin obezite sorunu olmaması ve bölgesel yağ sorunu olması gereklidir. Ancak ileri yaşlardaki bazı bireylerde yaşa bağlı olarak cilt elastikiyetinin kaybedildiği hastalarda uygulama yapılmaz.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?

Bölgesel yağlanma sorunları olan kadın ve erkekler tarafından çok fazla rağbet gören liposuction, vücudun hemen her bölgesinde uygulanabilir. Ancak kalça, basen, göbek ve diz gibi bölgelerde yağ tabakaları daha inatçı olduğundan bu bölgelerde daha fazla kullanılır.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Dengesiz ve yanlış beslenme alışkanlıkları yağ oluşumunun en büyük etkisidir. Liposuction uygulaması sonrasında kişi, bol su tüketimine dikkat ederek düzenli ve dengeli beslenir ise sonuçlar kalıcı olacaktır.

Liposuction Ameliyatı Genel Anestezi ile mi Yapılır?

Hastanın ameliyat sırasında ağrı ve acı hissetmemesi için istisnai durumlar dışında liposuction ameliyatı genel anestezi ile yapılır.

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title