Haberler

Haberler.com, Yılın En İyi Haber Sitesi Ödülüne Layık Görüldü

Güncelleme:

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen 'Altın İmza' ödül töreninde yılın en iyi haber sitesi ödülüne Haberler.com layık görüldü. Ödülü, Haberler.com CEO'su Sümeyra Teymur aldı.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen Altın İmza Ödülleri, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle Elite World Asia Hotel'de düzenlenen özel gecede sahiplerini buldu. Görkemli gecede Haberler.com'a da yılın en iyi haber sitesi ödülü verildi.

"BASIN VE YAYIN ÖZGÜRLÜĞÜ TEMEL İNSAN HAKLARINDANDIR"

Gecede günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, "Gerek hakları ellerinden alınarak, gerek bazı yaptırımlar ile sindirilerek, gerek şiddet görerek, hatta öldürülerek bu mesleğe gönlünü veren meslektaşlarımızın bu endişelerle görevlerini sağlıklı yerine getirmesi imkansız. Yakın zamanda şahit olduğumuz ve dünya çapında medyanın gündemine oturan Cemal Kaşıkçı'nınvahşice katledilmesi başta olmak üzere bu meslek uğruna canını feda etmiş tüm gazetecileri saygı ve rahmetle anıyoruz. Bugün hala basında yer bulan Cemal Kaşıkçı vesilesi ile karşılaştığımız zorlukların ve şiddetin dünden bugüne değişmediğine değinmek, gazetecilerin ve gazetecilik gibi onurlu bir mesleğin şartlarına ve zor koşullarına dikkat çekmek isterim.Herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir. Bireylerin bu hakkı kullanmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü de temel insan haklarındandır. Bu hakların demokratik hukuk devletinde anayasal güvence altında olması esastır" dedi.

Haberler.com, Yılın En İyi Haber Sitesi Ödülüne Layık GörüldüGecede yılın en iyi haber sitesi ödülünü alan Haberler.com CEO'su Sümeyra Teymur, "Bu ödülün arkasında editöründen sosyal medyacısına, reklamcısından yazılımcısına kadar özveri ile çalışan büyük bir ekip var. Bana bu gururu yaşattıkları için bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

"SANSÜRÜ ASLA KABUL EDEMEYİZ"

"AYGAD olarak da kuruluş amacımız ile de örtüşen; meslek etiğinin gerektirdiği bazı durumlar ve sorumluluklar vardır" diyen Başkan Işıkdağ, "Bizler; toplum başta olmak üzere kanun, kurum ve kuruluşlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirirken özgürlük sınırlarımızın da dışına çıkmamamız gerektiğini unutmadan tüm zorluklara rağmen mesleğimizi icra etme mücadelesindeyiz. Fakat Devletin bekasını, ve toplumun bütünlüğünü tehdit altına sokacak durumlarda, gazetecinin kendi haberine otosansür uygulaması gerektiğinin bilincindeyiz. Ancak sansürü asla kabul edemeyiz, hiçbir meslektaşımızın da kabul etmemesini temenni ederiz.Geldiğimiz noktada; özellikle çapraz tekelleşme bizi bağımlı hale getirmiştir. Gazeteciliğin mesleki sorunları ve gazeteci üzerindeki baskılar, hiçbir hükümet ve iktidara bağlı olmayan durumlardır. Meslektaşlarım, elbette sorumluluklarının bilinci ve bunun vicdani baskısı altında olmayı kendilerine ilke edinmelidir. Fakat toplum veya erklerin yersiz baskılarına hep birlikte karşı çıkmalıyız. Bu konu; sadece gazetecileri değil, siyasileri, STK'ları, sokaktaki vatandaşı dahi bilgi edinme bağlamında ilgilendiren bir konudur.Geldiğimiz noktada; günümüz şartlarından bahsedersek, İstanbul yerel basını ayakta durmakta zorluk çekiyor. Yaşadığı zorlukları gerekçe göstererek pek çok meslektaşımız maalesef yaptığı hatayı, yanlışı meşrulaştırma eğilimine girebiliyor. Bu da mesleğin ilkeleri, etik kuralları ve ahlaki değerleriyle ters düşüyor" diye konuştu.

Haberler.com, Yılın En İyi Haber Sitesi Ödülüne Layık Görüldü

"YEREL GAZETELERDE KANUNEN VERİLMESİ GEREKEN İLANLAR VERİLMİYOR"

Basın İlan Kurumu'nun tutumundan yana şikayetlerin çözülmediğini ifade eden AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, "Bu ekonomik şartlar altında ezilen yerel basının özlük haklarını da tam anlamı ile kullanamadıkları su götürmez bir gerçektir. Birkaç örnek verecek olursak, yerel basın mensupları İstanbul'da ücretsiz toplu ulaşımdan yararlanamıyor. Yerel gazetelerde kanunen yayınlanması gereken ilanlar verilmiyor. Otoparklardan ücretsiz faydalanamıyoruz. Bunlar gibi birçok olumsuz örnekleri sıralayabilirim. AYGAD Altın İmza Ödül Töreni ile bölgemizde hizmet anlamında büyük başarılara imza atan siz değerli yöneticilerimizi, haber ve yayınları ile toplumda farklılık oluşturan meslektaşlarımızı ödüllendirmek onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Sizlerin ayrıcalıklı yanlarınıza dikkat çekmek ve bu alanlarda teşvik görevimizi de yerine getirmiş olmak adına başarılı olduğunuz alanlara vurgu yapmayı tercih ettik. Göreve gelmenizle birlikte, projelerinizle yaşadığımız bölgeye değer kattığınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İlçelerimizi, ilimizi ve ülkemizi mesleklerimizle birlikte yarınlara daha iyi taşımanızı diliyorum" şeklinde konuştu.

Haberler.com, Yılın En İyi Haber Sitesi Ödülüne Layık GörüldüAYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ve AYGAD Yönetimi...

10 Ocak İdareciler Günü'nü de kutlamayı unutmayan Başkan Işıkdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üstün bir vazife bilinciyle hareket eden, devleti ve hükümeti temsil sıfatıyla idare eden, Siz değerli idarecilerimizin gününü kutladığımı da ifade etmek isterim. Görevleri başında şehit olan veya hayatını kaybeden tüm yöneticilerimize rahmet diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum."

Haberler.com, Yılın En İyi Haber Sitesi Ödülüne Layık Görüldü

İŞTE GECEDE ÖDÜL ALAN İSİMLER;

• YILIN HABER PORTALI

SÜMEYRA TEYMUR - HABERLER.COM

• ÖZEL ÖDÜL

HANDE FIRAT - 15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASI CUMHURBAŞKANININ HALKI SOKAĞA DAVETİ

• YILIN TELEVİZYON HABERİ

VEYİS ATEŞ - AFRİN ÖZEL

• YILIN HABER BÜLTENİ

DOĞAN ŞENTÜRK - FOX TV ANA HABER BÜLTENİ

• YILIN HABER KANALI

ABDULHALİK ÇİMEN - A HABER TELEVİZYONU

• YILIN GAZETE HABERİ

MEVLÜT YÜKSEL - YALANMETRE

• YILIN KÖŞE YAZARI

SÜLEYMAN ÖZIŞIK - TÜRKİYE GAZETESİ

• YILIN TELEVİZYON RÖPORTAJI

NAZLI ÇELİK - KATO DAĞI ZİYARETİ

• YILIN GAZETE RÖPORTAJI

ALEV GÜRSOY CİMİN - POSTA GAZETESİ

• YILIN MAGAZİN PROGRAMI

MÜGE DAĞISTANLI / GÜLŞEN YÜKSEL - 2.SAYFA

• YILIN EKONOMİ PROGRAMI

EBRU BAKİ - PARA GÜNDEM

• YILIN SPOR PROGRAMI

MURAT KOSOVA / RIDVAN DİLMEN - %100 FUTBOL

• YILIN DİJİTAL İLETİŞİM UZMANI

SAİD ERCAN - ULUSLARARASI SOSYAL MEDYA DERNEĞİ

• YILIN DERGİSİ

HAKAN YETİŞKİN - NEW İSTANBUL DERGİSİ

• MESLEKTE 40. YIL

NECMETTİN SEZEN

• YILIN YATIRIM ÖDÜLÜ

COŞKUN ELİK - ELİTE WORLD HOTELS

• YEŞİL DOSTU BELEDİYECİLİK ÖDÜLÜ

ALİ KILIÇ - MALTEPE BELEDİYESİ

• GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ÖDÜLÜ

DR.ŞADİ YAZICI - TUZLA BELEDİYESİ

• İNSAN ODAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖDÜLÜ

OPR.DR.ALTINOK ÖZ - KARTAL BELEDİYESİ

• KÜLTÜR SANAT BELEDİYECİLİĞİ ÖDÜLÜ

BATTAL İLGEZDİ - ATAŞEHİR BELEDİYESİ

• SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖDÜLÜ

HİLMİ TÜRKMEN - ÜSKÜDAR BELEDİYESİ

• DÖRT MEVSİM TURİZM BELEDİYECİLİĞİ ÖDÜLÜ

CAN TABAKOĞLU - ŞİLE BELEDİYESİ

• MARKA ŞEHİR BELEDİYECİLİĞİ ÖDÜLÜ

HÜSEYİN KESKİN - SULTANBEYLİ BELEDİYESİ

• SOSYAL SORUMLULUK ALANINDA EN BAŞARILI İLÇE BAŞKANI

AV. AHMET ÖZCAN - ATAŞEHİR AK PARTİ İL.ÇE BAŞKANI

• YEREL SİYASETTE EN BAŞARILI İLÇE BAŞKANI

ALİ TOMBAŞ - SULTANBEYLİ AK PARTİ İLÇE BAŞKANI

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
title