Haberler

Güvercin Meraklıları Manisa'da Fuarda Buluştu

Güvercin meraklıları Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen 1.Ege Güvercin Fuarı’nda buluştu.

Güvercin meraklıları Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen 1. Ege Güvercin Fuarı'nda buluştu.

Ege Güvercin Sevenler Birliği üyeleri tarafından düzenlenen ve Salihli Belediyesi'nin katkılarıyla Belediye Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ege Güvercin Fuarı, meraklıları Salihli'de buluşturdu. Ege Bölgesi'nde yetiştirilen ırklara ait tanıtım amaçlı gerçekleştirilen fuara meraklılar büyük ilgi gösterirken, fuarda ise 16 farklı şehirden yaklaşık bin 500 güvercin çeşidi katıldı. Fuara katılan meraklılar spor salonuna kurulan stantları tek tek gezerek, güvercin çeşitlerini yakından inceledi.

Fuarı gezen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünde görevli Prof.Dr.Türker Savaş, güvercinin önemli bir hobi olduğunu söyledi. Savaş, "Bu tüm dünya ve ülkemiz içinde geçerli, çünkü ülkemizde insanları birbirine bağlıyor. Bu güvercin sevdası nedeniyle kişiler şehirler arasında birbirleriyle tanıyorlar, dostluklar oluşuyor. Hatta uluslararası dostluklar kurulabiliyor" dedi. Savaş, "Bu tip, fuar ve gösteriler, bu sevdayı sonraki jenerasyonu bırakma açısından önemli bir işlev taşıyor. Bu fuarlar sayesinde bir araya geliyoruz, dostlukları pekiştiriyoruz. Burada, din, dil, ırk ve siyasi görüş yok. Burada sadece güvercin var. Güvercin bizleri birleştiriyor. Bana göre bu muazzam bir şey" dedi.

"Amacımız yerli güvercinleri tanıtmak"

Ege Güvercin Fuarını düzenleyen Ege Güvercin Sevenler Birliği adına konuşan güvercin meraklısı Serkan Gündüz ise, "Bugün burada 1.Ege Güvercin Fuarını düzenledik. Fuara 16 farklı şehirden 8 dernek ve 3 topluluk katıldı. Fuarda 100 stant ve resim sergisi bulunmaktadır. Güvercin fuarını düzenlememizin amacı güvercin sergilerini alternatif bir şekilde güvercin fuarı şeklinde gerçekleştirilmesi ve Ege Bölgesinde yetiştirilen yerli güvercinlerin tanıtımıdır" dedi. Fuarda süs güvercinlerinin yanı sıra, normal fuarlardan farklı olarak, güvercin ırk ve çeşidinin bulunduğunu belirten Gündüz, fuara bin 500'ün üzerinde güvercin katıldığını belirtti.

Fuara katılan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da Güvercin Fuarının hayırlı olması temennilerini dile getirdi. Başkan Kayda, daha sonra stantları tek tek gezerek, meraklılardan bilgi aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Salihli Belediyesi Serkan Gündüz Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title