Haberler

Güvenli Buldukları Kuyumcu, Vatandaşlardan Topladığı Altın ve Paralarla Sır Oldu

Güncelleme:

Trabzon'da altın ve para birikimlerini hırsızlık endişesiyle evlerinde saklamak yerine güvenli buldukları kuyumcuya teslim eden vatandaşlar, kuyumcunun dükkanını devrederek ortadan kaybolmasıyla neye uğradıklarını şaşırdı.

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde vatandaşlar altın ve para birikimlerini hırsızlık endişesiyle evlerinde saklamak yerine güvenli buldukları kuyumcu S.K.'ya teslim etti. Ancak, S.K. bir süre önce kuyumcu dükkanını devrederek ortadan kayboldu. İlçede, yaklaşık 6 milyon lira değerindeki altın ve döviz birikimlerini kuyumcuya teslim eden 70 kişi dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çarşıbaşı ilçesinde vatandaşlar altın ve para birikimlerini hırsızlık endişesiyle evlerinde saklamak yerine güvenli buldukları kuyumcu S.K.'ya teslim etti. Ancak, S.K. bir süre önce kuyumcu dükkanını devrederek ortadan kayboldu. İlçede, 15 kilo 487 gram altın, 946 çeyrek altın, 73 cumhuriyet altını, 25 burma bilezik, 8 hasır bilezik, 67 bin 975 euro, 29 bin 100 dolar ve 410 bin 355 lirayı S.K.'ya teslim eden 70 kişi dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kuyumcu mağdurlarının sayısının artacağı belirtiliyor.

"KEFEN PARAMI EMANET ETTİM"

Dolandırıldığını iddia eden Nevin Yanık, Tüm birikimini kuyumcuya emanet ettim. Kefen param bile ondaydı. Altınla birikim yapmıştım. Eniştemin de, kızımın da parası ondaydı. Kendisine güvendik ama bizi yıktı dedi.

Havva Kul ise, 'Saklayacak yerim olmadığı için bir miktar parayı kuyumcuya verdim. O da bana 'Her zaman benden alırsın, burası sağlam yer' derdi. 620 gram altın, 12 çeyrek altın, 2 bin 500 TL'mi emanet ettim. Ciğer hastasıyım, çocuğum asker, Suriye'de savaşta. Babası yok. Çocuğumu evlendireceğim ama para bulamıyorum, borç aldım. Şimdi kuyumcunun peşine dolaşıyorum. Beni dolandırmasın, alacaklarımı istiyorum diye konuştu.

Güvenli Buldukları Kuyumcu, Vatandaşlardan Topladığı Altın ve Paralarla Sır Oldu

"O PARA BENİM HER ŞEYİMDİ"

Halil Saka da 1700 gram altına tekabül eden miktarda parasını teslim ettiğini belirterek Trabzon'da dolmuş arabam vardı. Plakayı sattım, iş yapmayı planlıyordum. 2010 yılında ısrarla benden para istedi. İş yapacağımı, kısa zamanda bu parayı geri alacağımı söylediğim. Bu şekilde paramı verdim. Sonrasında iflas ettiğini duydum. Niyeti bozukmuş. O para benim her şeyimdi, geleceğimdi ifadesinde bulundu.

Güvenli Buldukları Kuyumcu, Vatandaşlardan Topladığı Altın ve Paralarla Sır Oldu

"HEPİMİZ MAĞDUR OLDUK"

15 yıldır profesyonel olarak futbol yaşantısını sürdürdüğünü ve futboldan kazandığı parayı kuyumcuya yatırdığını anlatan Doğan Çift ise şunları dedi Futboldan 10 yılda kazandığım paramı güvendiğimiz arkadaşımız olduğu için bankaya yatırmadım ve altın olarak kendisine verdim. Benim aileme daha önce yardımcı olmuştu. Benim de o zamanlar ihtiyacım olmadığı için 860 gram altın ve 26 adet çeyrek altını kendisine verdim. Daha sonra iflas ettiğini duyduk. Ayıp olmasın, 'alırız' diyerek paramızı istemedik. O derece güvenimiz vardı kendisine. 2013 yılında vermiştim parayı. 6 yıl bekledik. Hepimiz mağdur olduk. Kimisi evlilik parasını, kimisi altınını, birikimini bıraktı. Ben de yemedim, içmedim paramı ona bıraktım. Bu psikolojiden sonra futbolu bırakma noktasına geldim. Kolay bir süreç değil. Bu insanlara yazık, günah.

Güvenli Buldukları Kuyumcu, Vatandaşlardan Topladığı Altın ve Paralarla Sır Oldu

AVUKAT MAĞDUR SAYISI ARTABİLİR

Avukat Alperen Karakuş, 70 kişinin konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirterek Buradaki insanların büyük bir kısmı, güvenlik noktasında tereddütleri olması sebebiyle altınlarını istediğim zaman geri alabilirim' düşüncesiyle bu kişiye emanet ediyorlar. Bir gece yarısı da dükkan kapatılıp, şahıs gidiyor. 26 Aralık 2018 tarihi itibariyle ilk başvuru yapıldı. Sayı her hecen gün artmakta. Bu meseleyi duyan, mağdur olan insanlar karakola müracaat etmekte. Sayının 350'yi bulabileceği söyleniyor. Çok ciddi bir mağduriyet, ciddi meblağlar söz konusu. 70 kişi için yaklaşık 5-6 milyon TL civarında bir meblağ söz konusu. Sayının artmasıyla birlikte miktar da artacaktır diyerek konunun takipçisi olduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (66)

VATAN EVLADI:

ALLAH Aşkına Hepinize Soruyorum Cevap Verin Bakalım ? Kaç Tane Açı Doyurdunuz ? , Kaç Tane Yetimi Sevindirdiniz ? , Kaç Tane Fakiri Giydirdiniz ? Kaç Tane Öğrenciye 5 TL , 10 TL Harçlık Verdiniz ? Kaç Yetime , Öksüze Bir Çift Çorap Aldınız ? Şimdi Hepiniz Ağlıyorsunuz. Bunların Birini Yapsaydınız Bu Bela Başınıza Gelmezdi.

16
0
yanıtYanıtla
abc:

uslanmazlarrrrr müstehak

8
3
yanıtYanıtla
xxx:

sesli sesli güldüm ne güzel olmuş

8
2
yanıtYanıtla
Misafir:

İNŞALLAH tez zamanda başına gelir de bu sefer kendi haline gülersin. Terbiyesizzzz...

yanıt0
yanıt1
Türkümben:

Salaklar Banka yokmuydu.

10
0
yanıtYanıtla
Hacı rüstem:

Bankadan daha cok faiz veriyordu

yanıt0
yanıt1
Kolay yol:

O hırsızlık endişesi değil kâr payidir her sene böyle kuyumcu çıkar yüksek kâr payı vaadi ile milletten parayı toplar kaçar bu böyledir kolay para kazanma hırsı maalesef

8
1
yanıtYanıtla
kenan:

en güzel memleket hırsızı yormuyorlar kendileri götürüp vermişler

8
1
yanıtYanıtla
kader:

sırf vergı vermemek için ve paranın hesabını devlet sorar dıye yaptıgınız pıslık yanı

8
1
yanıtYanıtla
doğru kelam:

Banka kasasına 3 kuruş vermekten erinirsen olacağı bu. biz keriziz sanki kasalara yılda 300 tl veriyoz.

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title