Haberler

Duygularını tuvale yansıtan zihinsel engelli çocuk ikinci kişisel sergisini açtı

Güncelleme:

Göltepesi Köyü'nün havadan görüntüsü Zihinsel engelli Mahmut Koşunkartay'ın evinden çıkması Koşunkartay'ın öğretmeni Beyhan Korkulutaş ile bir araya gelmesi Koşunkartay'ın doğada resim çizmesi Resim sergisinden görüntüler Mahmut Koşunkartay'ın sergi alanında resim yapması Mahmut Koşunkartay...

Göltepesi Köyü'nün havadan görüntüsü

Zihinsel engelli Mahmut Koşunkartay'ın evinden çıkması

Koşunkartay'ın öğretmeni Beyhan Korkulutaş ile bir araya gelmesi

Koşunkartay'ın doğada resim çizmesi

Resim sergisinden görüntüler

Mahmut Koşunkartay'ın sergi alanında resim yapması

Mahmut Koşunkartay ile röportaj

Ziyaretçilerin sergiyi gezmesi

Mahmut Koşunkartay'ın resimlerle ilgili ziyaretçilere bilgi vermesi

Görsel Sanatlar Öğretmeni Beyhan Korkulutaş ile röportaj

Özel eğitim öğretmeni Zeynep Akkaya ile röportaj

Ziyaretçilerden Emine Sönmez Demirpençe ile röportaj

Mahmut Koşunkartay'ın yaptığı resmi göstermesi Duygularını tuvale yansıtan zihinsel engelli çocuk ikinci kişisel sergisini açtı

Bingöl'ün Göltepesi köyünde yaşayan, okulundaki görsel sanatlar öğretmeni tarafından yeteneği keşfedilen 15 yaşındaki Mahmut Koşunkartay, 4 yılda 120 soyut resim yaptı

Köyde açık alanlarda doğa ile baş başa duygularını resmeden Koşunkartay:

"Resim hayat gibidir. Resimle hayattan kopmadım. İçimde ne varsa resimle ortaya çıkardım. Hayalim resim öğretmeni olmak"

BİNGÖL - Bingöl'de öğretmeni tarafından yeteneği keşfedilerek, eğitimlerle kendisini geliştirilen zihinsel engelli 15 yaşındaki Mahmut Koşunkartay, duygularını resmettiği soyut tabloları açtığı sergilerde beğeniye sunuyor.

Bingöl'ün Göltepesi köyünde yaşayan ve doğuştan hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan Koşunkartay'ın resme olan yeteneğini, kaynaştırma öğrencisi olduğu Göltepesi Yeni Yerleşim İlk ve Ortaokulundaki görsel sanatlar öğretmeni Beyhan Korkulutaş 5'inci sınıftayken keşfetti.

Öğretmeninin bu alanda ilerlemesi için verdiği eğitimler sayesinde yeteneğini günden güne geliştiren Koşunkartay, 4 yılda 120 resim yaptı.

Köyde açık alanlarda doğa ile baş başa duygularını resmeden Koşunkartay, hazırladığı resimlerle ikinci kişisel sergisini açtı.

Korkulutaş, yaz aylarında da Koşunkartay'a eğitim desteğini sürdürüyor.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde "Her Çocuk Özeldir" adıyla sergi açan Koşunkartay, beğeniye sunduğu resimleriyle ilgili ziyaretçilere bilgi veriyor.

"Resimle hayattan kopmadım"

Mahmut Koşunkartay, AA muhabirine, resim tekniklerini öğrenebilmek için 4 yıldır çalıştığını söyledi.

Resim yapmanın kendisine iyi geldiğini ifade eden Koşunkartay, resim yapmayı çok sevdiğini belirtti.

Koşunkartay, "Resim hayat gibidir. Resimle hayattan kopmadım. İçimde ne varsa resimle ortaya çıkardım, başardım." dedi.

Resimlerini açtığı sergilerde beğeniye sunmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Koşunkartay, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel'in de sergiyi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Koşunkartay, resimlerinin beğenilmesinin şevkini artırdığını belirterek, "Resimlerimi beğenmeleri için gereken çalışmayı yapacağım. Resimlerimi biriktirdim, gerçek bir sergi haline getirdim. Hayalim resim öğretmeni olmak." diye konuştu.

"Resimler hayatının parçası haline geldi"

Görsel sanatlar öğretmeni Beyhan Korkulutaş da öğrencisiyle okuldaki destek eğitimi odasında tanıştığını ifade etti.

İlk derslerinde Koşunkartay'ın tarzından ve kullandığı renklerden çok etkilendiğini anlatan Korkulutaş, verdiği eğitimler ve taktiklerle öğrencisinin resme ilgisinin ve yatkınlığının arttığını aktardı.

Korkulutaş, Koşunkartay'ın resme çok yatkın, özel bir öğrenci olduğunu belirterek, "Resimler hayatının parçası haline geldi. Normal derslerinde bile resim yapıyor, atölyeden çıkmıyor. Sürekli bir şeyler öğrenme peşinde. Daha sonra farkındalık olsun ve böylesi özel öğrenciler için örnek olsun diye sergi açmaya karar verdik. Resim sergisi çok ilgi gördü. Mahmut'un gözündeki o mutluluğu görmek çok güzeldi. Mahmut'un bu alanda ilerlemesini ve ressam olmasını çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

Korkulutaş, öğrencisinin resim sergisi açtıktan sonra yaşamının değiştiğini anlatarak, öğrencilerin artık ona "Ressam Mahmut" olarak baktığını aktardı.

Öğrencisinin mutluluğunun her şeye bedel olduğunu dile getiren Korkulutaş, "Hayatına renk ve ışık kattı. Ben de hayatına renk katmaktan çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Özel eğitim öğretmeni Zeynep Akkaya da öğrencisinin okulda çok sevildiğini belirterek, Mahmut'u okulun her köşesinde resim yaparken gördüklerini, ders aralarında arkadaşları gezip, koşarken Mahmut'un sürekli resim yaptığını aktardı.

"Öğrencimiz olmasını istiyorum"

Serginin ziyaretçilerinden Güzel Sanatlar Lisesinde görsel sanatlar öğretmeni Emine Sönmez Demirpençe, resimleri çok beğendiğini, Mahmut Koşunkartay ile tanışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"Öğrencimiz olmasını istiyorum. Bu sergi, öğrencilerimizin çalışmalarını sergilemesi için teşvik edici olur umarım." diyen Demirpençe, Koşunkartay'ın başarısının devamını diledi.

Zeki Koşan da sergiyi ilgi ile gezdiğini aktararak, Mahmut Koşunkartay ile gurur duyduklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title