Haberler

Yöre Ürünleri Göz Kamaştırıyor

Güncelleme:

'milletin Efendisi Köylü Pazarı' açıldı.

Tarsus Belediyesi tarafından Anıt Mahallesi'nde yaptırılan 'Milletin Efendisi Köylü Pazarı' törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Emniyet Müdürü yaşar Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Yıllardır özlemini çektikleri Köylü Pazarının açılmasından mutlu olduklarını söyleyen Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, bu pazarın köylü vatandaşların ürünlerine hasret kalan organik ürünlere hasret kalan vatandaşları büyük faydası olacağını söyledi.

Ergezer, "Bugün burada 68 köyümüzün adı yazılı 34 dükkanımızla artık bizimde bir köylü pazarımız var. Yapılırken de Türkiye'de belki de bir ilk olduğunu yastığa başımızı koyarken hep hayal ediyorduk. Bizlerin burayı elimizden geldiği kadar çok güzel bir şekilde yaşatarak, yenilerini de isteme şansımız olacağı inancındayım. Biz bu pazarda aracıyı ortadan kaldırıyoruz. Artık birebir halkımızla birlikte alışveriş şansı yakalıyoruz. Ben şahsım odam ve çiftçilerim adına sayın belediye başkanımıza teşekkür diyorum" dedi.

Tarsus'un her kesimine aynı mesafede hizmet götürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, köylü pazarı ile köylüler ürünlerini en iyi şekilde değerlendireceğini belirtti.

Başkan Kocamaz, "Tarsus çok hızlı bir şekilde gelişiyor, değişiyor kabuğunu kırıyor ve belki duyması gerekenlere sesimizi yeterince duyuramıyoruz ama kendi çapımızda kendi kendimize ayakta durmanın ve bizi Tarsus'u fark ettirmenin mücadelesini yapıyoruz. Tarsus birçok ilklere imza attı. Belki bizden önce böyle köylü pazarlarını yapanda oldu ama ben öyle inanıyorum ki, Tarsus'ta biz semt pazarını başlattığımızda bizimle alay edenler olmuştu.

'Bu pazarı sizden öncede denediler hayata geçiremediler bu pazarcılık Tarsus'ta tutmaz' deniyordu. Ama şu anda pazarları kapatalım desek gücümüz yetmez. Çünkü Tarsuslu olayı sahiplendi, sokaklarda seyyar satıcılarının hemen hemen nesli tükendi ve pazarlar Tarsus'ta ve başka yörelerde yetiştirilen ürünlerin pazarlandığı halkın faydalandığı mekanlar haline geldi. Şimdi bir adım daha atıyoruz, bu köylü pazarında özellikle dar gelirli çiftçi kardeşlerimiz evinin bahçesinde çitinin içerisinde hevkeresinde yetiştirdiği ürünleri getirip buralarda pazarlayabilecek. Yine yoğurdunu, zeytinini, peynirini, zeytin yağını, pekmezini, yumurtasını buralarda değerlendirme imkanı bulacak. Tabii ki halkımızda birinci elden ve saf, temiz, organik bir şekilde üretilen bu ürünlerden faydalanma imkanına kavuşmuş olacak. Ben bu tür mekanları önemsiyorum. Daha önce köylü garajlarını da bu nedenle bir araya getirmiştik. Şimdi de bu mekanlarda insanlarımız birbirine yaklaşacak köylülerimiz belki yıllardır göremediği insanlarla, göremediği yakınlarıyla buralarda buluşacak ve bu mekanlar Tarsus'un birliğine, dirliğine, bütünlüğüne de mutlaka katkı sağlayacak.

Yer çok özel seçilmiş bir yer. Tarsus'un yarısı bu mekanlarda sabah ve akşam yürüyüş yapıyor. Yürüyüş yapanlar özelliklede bayanlar evine dönerken buraya uğrayacak ve alışveriş yapacak. Elinin beğendiğini, dokunduğunu alma imkanına da kavuşmuş olacak. Burası yaşadığı sürece buradan gerekli verimi aldığımız sürece beklentimize cevap bulduğumuz sürece ikincisini, üçüncüsünü değişik semtlerde açarak hem Tarsus halkına hem köylerdeki dar gelirli vatandaşlarımıza imkan sağlamış destek çıkmış olacağız. Bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik ise "Bizler köy ziyaretleri yaptığımızda köylülerin el emeği o güzel lezzetlerini tatma imkanı buluyor ve onlarla tanışma fırsatı buluyorduk. Ama maalesef kentlerde yaşayan ve köylerle bağlantısı olmayan vatandaşlarımız bu tür güzel nimetlerden mahrumlardı. Bu güzel yatırımla bu güzel eserle bundan sonra köylümüzün bence en helal olan kazançlarını ve çalışmalarının ortaya çıkarmış olduğu eserleri bu güzel materyalleri kentlimizde satın alma imkanı bulmuş olacaklar. Bizim köylümüz gerçekten çok çalışkan. Eğer üretebiliyorsa ürettiğini de satabiliyorsa inanın her şeyi üretir. Ben ürettiğinin karşılığını burada alacağına inanıyorum. Yeter ki bizler kaliteden ödün vermeden iyi tarım ürünlerini burada pazarlayalım ve köydeki ürünleri kentliyle buluşturalım" ifadesini kullandı.

Okunan duanın ve kesilen kurbanın ardından Milletin Efendisi Köylü Pazarı hizmete açıldı.

Açılıştan sonra dükkanları gezen protokol üyelerine köylüler ürünlerinde ikram etti.

Köyde yetişen ürünleri direk müşteriye sunan köylülerde hallerinde memnun, natüre ürünleri alan müşterilerde memnun olduğu görüldü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Orhan Şefik Tarsus Gülek Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title