Haberler

Yeşilay, Bonzai'ye de Savaş Açtı

Yeşilay Bursa Şubesi’nin olağanüstü genel kurul toplantısı konuşan Yeşilay Yürütme Kurulu üyesi Doktor Serhat Yamalı, Eroin ile yakalanan hapse atıldığı gibi, Bonzai ile yakalanana da ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyledi.

Yeşilay Bursa Şubesi'nin olağanüstü genel kurul toplantısı konuşan Yeşilay Yürütme Kurulu üyesi Doktor Serhat Yamalı, Eroin ile yakalanan hapse atıldığı gibi, Bonzai ile yakalanana da ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyledi.

Yeşilay Bursa Şubesi'nin olağanüstü genel kurul toplantısı Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda gerçekleşti. Yeşilay'ın 1914 yılından alkolle mücadele için kurulduğunu ifade eden Yeşilay Yürütme Kurulu üyesi Doktor Serhat Yamalı, "Günümüzde bonzai denen bir bela var. Bonzai sentetik bir maddedir. Kanser hastalarının mide bulantısını önlemek gibi masumane üretilmiş ancak son dönemde kötü niyetli insanların eline geçmiştir. Merdiven altı laboratuvarlarda üretilmeye başlandı. Çok ucuz ve kolonyalı mendil gibi paketlerde satılıyor. 3-4 kullanımda bağımlı hale getiriliyor. Esrardan yakalanan biri pek hapse atılmıyor. Eroinden yakalanırsa atılıyor. Bonzai de eroin muamelesi görmelidir. Eroin gibi ağır yaptırımları olmalıdır. Yeşilay olarak Başbakanlığa bağlı uyuşturucuyla mücadele müsteşarlığı için teklif yaptık. Bir şemsiye altında büyük faaliyetlerin yapılması öngörülüyor" dedi.

Yeşilay'ın bir Türkiye markası olduğunu ve sosyal değeri yüksek bir kurum olduğunu belirten Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala ise "Alkole, uyuşturucuya, kumara karşı yeni bir mücadele eylem planı hazırlanmalı. Türkiye'de neler yapılabileceği her açıdan konuşulmalı. Yeni eylem planı için Bursa'daki sivil toplum kuruluşları harekete geçmeli. Ortada bir boşluk var. İyi niyet sözcükleriyle sıkıntı çözülmüyor. Mesele ancak sosyal, manevi ve kültürel değerlerle çözülebilir. Yasakçı bir anlayışa sahip değilim. Fakat alkol satılan yerlerinde giriş kapılarında 'Alkollüdür' uyarısı yazılmalıdır. Yeşilay önem verilmesi gereken bir kurum. Bursa Kent Konseyi olarak üzerimize düşen her desteği vermeye hazırız. Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi en büyük arzumuzdur" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serhat Yamalı Koza Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Bakmadan Geçme

Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri'de olay yerinden görüntüler! ERDEN TİMUR KİMDİR? Erden Timur kaç yaşında, nereli, istifa etti mi? Erden Timur istifa mı, neden Galatasaray'dan istifa etti? Erden Timur ne iş yapıyor? Bahar 15. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! 4 Haziran TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 4 Haziran Salı ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Kolay kilo vermenin sırrı! Karpuz diyeti nedir? Nasıl yapılır? Kayseri'de eğitim uçağın neden düştü, ölü var mı? Kayseri'de uçak kazası olayı nedir, ne oldu? Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri uçak kazasında ölü ve yaralı var mı? Son durum nedir? SON DAKİKA: KAYSERİ'DE EĞİTİM UÇAĞI MI DÜŞTÜ? Eğitim uçağı nerede düştü, kaç ölü var? Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli? Kurban Bayramı tatiline 20-21 Haziran eklenecek mi? Bayram tatili kaç gün olacak? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte o tarihler! KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 gün mü, uzatılacak mı? Kurban'da kaç gün tatil? Milyonların beklediği haber geldi! FATMA KARANFİL KİMDİR? Aşk-ı Memnu Şayeste'si Fatma Karanfil nereli, kaç yaşında öldü?
Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title