Haberler

Vecihi Hürkuş'un Kızı Gönül Hürkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk havacılık tarihinin efsane pilotu ve bir çok ilke imza atan, Kurtuluş Savaşı'nın pilotlarından Vecihi Hürkuş'un kızı Gönül Hürkuş Şarman, son yolculuğuna uğurlandı.

Türk havacılık tarihinin efsane pilotu ve bir çok ilke imza atan, Kurtuluş Savaşı'nın pilotlarından Vecihi Hürkuş'un kızı Gönül Hürkuş Şarman, son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün hayatını kaybeden Gönül Hürkuş Şarman (91) için Karacaahmet Şakirin Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Özcan Ertem, Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği yetkilileri ile Gönül Hürkuş Şarman'ın yakınları ve sevenleri katıldı. İkindi vakti kılınan ceneza namazının arından Şarman'ın cenazesi Beykoz Kanlıca Mezarlığı'na defnedildi.

"BİZİM İÇİN ÇOK ZOR BİR DURUM"

Gönül Hürkuş Şarman'ın oğlu Alp Şarman, "Annemi kaybettik. Vecihi Bey'in hayatta kalan son kızı annemdi. Bir şey söyleyecek halimiz kalmadı aslında ama. Bizim için çok zor bir durum" dedi. TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Özcan Ertem de, "Gönül hanım bize Vecihi Bey'in yadigarıydı. Bütün uçağımızın her aşamasında bir gün öncesinde haber verdiğimizde bize çok moral veren, hem Vecihi Beyi anlatan hem de onun havacılık aşkıyla büyük destek veren bir insandı. Kendisini kaybetmekten dolayı çok üzgünüz" diye konuştu.

"TÜRK HAVACILIĞININ ANIT İNSANLARINDAN BİRİNİN KIZINI UĞURLUYORUZ"

Emekli Orgeneral Aytaç Yalman ise "Türk havacılığının anıt insanlarından birinin kızını uğurluyoruz. Burada bulunmak benim için bir görev. İnşallah Vecihi Hürkuş'un hayatını bir sahne eseri haline getirip onu topluma tanıtmak, benim için zevkli bir görev olacak" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şakirin Camii Vecihi Hürkuş Aytaç Yalman Karacaahmet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title