Haberler

VALİ AYHAN: 10 MİLYON TURİSTİ ŞANLIURFA'DA AĞIRLAYABİLİRİZ

Güncelleme:

ŞANLIURFA'da 'Tarihin sıfır noktası' kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan, 10 milyon turisti kentte ağırlayabileceklerini söyledi.

ŞANLIURFA'da 'Tarihin sıfır noktası' kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan, 10 milyon turisti kentte ağırlayabileceklerini söyledi.

İtalya'nın en önemli şehirlerinden biri olan Venedik'te yıllık 12 milyon turistin ağırlandığını ifade eden Ayhan, 'Venedik pislikten geçilmiyor, ama yıllık 12 milyon turist gidiyor Venedik'e. Biz iyi bir tanıtım ve altyapıyla hep birlikte Şanlıurfa'ya 10 milyon turiste ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum' dedi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, hafta sonu turist yoğunluğunun yaşandığı 'Tarihin Sıfır Noktası' olarak nitelendirilen Göbeklitepe'de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen çok sayıda ziyaretçiyle sohbet eden Vali Ayhan, Göbeklitepe'de Neolitik döneme ait, yabani hayvan figürlü 'T' biçimli dikili taşları ve tapınak kalıntılarını görme fırsatı buldu. Ardından karşılama alanındaki animasyonları izledi. Vali Ayhan'a gezisi sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Celal Uludağ'dan bilgi aldı.

'10 MİLYON TURİST HEDEFLİYORUZ'

Vali Ayhan, Şanlıurfa'nın sahip olduğu potansiyeller içerisinde turizm değerlerinin ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti.12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe'nin Şanlıurfa'nın turizmini canlandırdığını kaydeden Vali Ayhan, iş birliği içerisinde hareket edilmesi durumunda Şanlıurfa'nın yıllık 10 milyon turisti ağırlayabileceğini ifade ederek şunları söyledi: 'Şanlıurfa'da ikinci günüm. Dün Şanlıurfalılar beni dualarla karşıladı. Rabbim bize bu görevi, bu nimeti bahşetti. Bizlere işimizi hakkıyla yapmayı nasip etsin. Göbeklitepe'ye geldik. Hakikaten bu bölgeye altın tepside bir fırsat. Bunu da hep birlikte iyi bir tanıtımla, iyi bir fiziki altyapıyla buradan hakkettiğimizin daha fazlasını alacağız. Urfa kısa süre içerisinde 10 milyon turisti alacak potansiyelde. Venedik pislikten geçilmiyor, ama yıllık 12 milyon turist gidiyor Venedik'e. Biz iyi bir tanıtım ve altyapıyla hep birlikte sektöre de uyum sağladığımız zaman inanın, kısa süre içerisinde 10 milyon turiste ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. Turizm, tarım ve en başta eğitim üzerine çok güzel işler yapacağız' diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title