Haberler

Ünlü Matematikçi John Nash Trafik Kazasında Öldü

Güncelleme:

Akıl Oyunları filmine ilham veren ünlü matematikçi John Nash, New Jersey'de içinde bulunduğu taksinin kaza yapması sonucu eşi Alicia'yla beraber hayatını kaybetti.

Akıl Oyunları filmine ilham veren ünlü matematikçi John Nash, bindiği taksinin yaptığı kazada eşiyle beraber yaşamını yitirdi. Nash 86, eşi ise 82 yaşındaydı.

TAKSİ KORKULUKLARA ÇARPTI

ABD'li yetkililer tarafından yapılan açıklamada, 86 yaşındaki matematikçi Nash ve 82 yaşındaki eşi Alicia'nın içinde bulunduğu taksiyi kullanan şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aracın yol kenarındaki korkuluklara çarptığı kaydedildi.

EMNİYET KEMERLERİ TAKILI DEĞİLDİ

New Jersey Emniyet Müdürü Gregory Williams tarafından yapılan açıklamada, kaza sırasında Nash ve eşinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, Nash ve eşinin çarpmanın etkisi ile aracın dışına fırladığı ve kaza sırasında emniyet kemerlerinin takılı olmadığı kaydedildi.

NOBEL EKONOMİ ÖDÜLÜ'NÜ KAZANDI

Nash, doktora tezi olarak hazırladığı 'Oyun Teorisi'yle uzun yıllar sonra 1994'te Nobel Ekonomi Ödülü'nde değer görüldü.

RUSSELL CROWE ÜZÜNTÜSÜNÜ TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

'Akıl Oyunları' filminde Nash'e hayat veren ünlü aktör Russell Crowe acısını Twitter'dan paylaştı: "Afalladım. Yüreğim John ve Alicia Ailesi'yle birlikte. Harika bir ortaklık. Güzel akıllar, güzel yürekler..."

JOHN NASH KİMDİR ?

1928 yılında dünyaya gelen John Nash, lisans ve yüksek lisans eğitimini Carnegie Teknoloji Enstitüsü'nde (Carnegie Mellon Üniversitesi) tamamladı. 21 yaşında hazırladığı doktora tezi "Oyun Teorisi" ile 1994 yılında Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazandı. MIT'de profesörlük yapmaya başladığı dönemlerde eşi Alicia Larde ile taşınan John Nash, daha sonra yaşadığı şizofreni sorunlarını yine zekası sayesinde yendi. Nash, 1945-1996 yılları arasında 23 bilimsel makale çalışması yayınladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Russell Crowe New Jersey John Nash Sinema Yaşam Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir? 32 farz nedir? 32 farz nelerdir, imanın şartları nedir? 32 farz anlamı, İslamın 5 şartı ve açıklamaları 21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi!
Bingöl'deki 4,2'lik depremin ardından Naci Görür'den endişelendiren açıklama: Küçük ama yeri can sıkıcı

Bingöl'deki 4,2'lik depremin ardından Naci Görür'den endişelendiren açıklama: Küçük ama yeri can sıkıcı

500

Yorumlar (23)

CagatayMobil-IOS:

Allah rahmet eylesin demekki eceli hesap edememis:)

6
6
yanıtYanıtla
Can:

aa taksiye mi biniyormuş yok muymuş bi zırhlı arabası milyonluk fln sonuçta çerez parası nese Allah rahmet eylesin

10
0
yanıtYanıtla
RIPmobilWeb@haberler.com:

Akıl Oyunları filmini izledikten sonra kendisini araştırmıştım, hayranlık duydum. RIP John Nash.

10
0
yanıtYanıtla
yorumcumobilWeb@haberler.com:

Akil oyunlari filminden sonra yadam oykusunu arastirmistim.gercekten bir deha ve super zeki bir insanmis.dunyada şizofreniyi tedavi olmadan yenebilmiş tek insan ve hala şizofreni hastasiymiş ama üstun zekasiyla tedavi olmadan hastalikla beraber yaşiyormuş.

9
1
yanıtYanıtla
Bilimsel:

matematikçi, fizikçi, edebiyatçı vs . . bizim pek ilgimizi çekmez. . boş siyaset konuşmalarına bayılırız. .

9
0
yanıtYanıtla
semihMobil-ANDROID:

dünya bir deha yı daha kaybetti

8
1
yanıtYanıtla
sjsjsjmobilWeb@haberler.com:

Çok üzüldum bilim insaninin boyle olaylarda ölmesi üzücü

8
0
yanıtYanıtla
selo canmobilWeb@haberler.com:

alah rahmet eylesin uzuldum

5
1
yanıtYanıtla
TİYNETİ BOZUKLARmobilWeb@haberler.com:

HER NEFS OLÚMU TADACAKTİR...

2
4
yanıtYanıtla
necmi taylan:

eşini çok severdi ölüm dahi ayıramadı.

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title