Haberler

Türk Tankı Altay'ı Taşıyacak Gemiler Geliyor

Güncelleme:

İlk Türk tankı Altay'ı taşıyacak çıkarma gemileri için düğmeye basıldı.

İlk Türk tankı Altay'ı taşıyacak çıkarma gemileri için düğmeye basıldı. Kredi bulunamadığı için iki yıldır ertelenen projede mutlu sona ulaşıldı.

20 ALTAY TANKINI AYNI ANDA TAŞIYACAK

400 milyon dolarlık krediyi bularak Hazine'ye getiren ADİK (Anadolu Tersanesi) geminin inşasına başladı. Zaman Gazetesi'nden Emre Soncan'ın haberine göre yeni LST tipi gemi, 20 Altay tankını aynı anda taşıyabilecek. Çıkarma gemisi, idari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak. Barış döneminde ise uluslararası barışı destekleme, doğal afetlerde yardım (DAFYAR), insani yardım ve tahliye harekatı gibi savaş dışı harekat görevlerinde kullanılabilecek. 2 geminin üretileceği projenin 5 yıl sürmesi öngörülüyor.

SON TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ OLACAK

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın amfibi gemi (LST) ihtiyacını karşılamak için Anadolu Tersanesi ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında 2011 yılında sözleşme imzalandı. Fakat iki yıldır kredi sorunu yaşanıyordu. Tersane gerekli krediyi temin edince proje başladı. Türkiye'de inşa edilecek gemiler, araç ve personel taşıma kapasitesi, komuta kontrol hizmetleri, gündüz ve gece helikopter harekatı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri ile son teknoloji ürünü olacak. LST tipi gemiler, 1.100 metrekare kapalı, 690 metrekare açık güverte alanları ile yaklaşık 1.200 ton yük veya çeşitli zırhlı ve diğer araç taşıma kapasitesine sahip olacak. Bu kapasite ile 20 tank, LST tarafından rahatlıkla taşınabilecek. Ayrıca 15 tonluk genel maksat helikopteri için platform yer alacak. Nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırı için tam personel korumasının sağlanacağı gemilerde her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen 4 adet LCVP çıkarma aracı, 3 boyutlu arama radarı, seyir radarı, lazer ikaz sistemi, elektronik harp uyarı sistemi gibi sistemler de bulunacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Emre Soncan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title