Haberler

TRT'nin paylaştığı 'İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?' videosuna tepki yağıyor

Güncelleme:

TRT World'ün YouTube hesabından paylaşılan videoda İstanbul'un Fatih ilçesi için 'Küçük Suriye'de 30 dolar nasıl harcanır' ifadesi kullanıldı. Tepki çeken video kısa süre içinde Youtube'dan kaldırıldı. TRT konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Dün akşam saatlerinde TRT World'ün Youtube hesabı üzerinden paylaşılan görüntülerde, İstanbul Fatih'teki restoranlar ve yiyecekler tanıtıldı. Videoya 'İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?' başlığı atıldı.

KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU

Yapılan paylaşım kısa süre içerisinde internette gündem oldu. Görüntüler ise gelen tepkiler üzerine Youtube hesabından kaldırıldı. TRT konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken durumun sıcaklığı sosyal medyada etkisini sürdürüyor.

TRT'nin paylaştığı 'İstanbul'un küçük Suriyesi'nde 30 dolar nasıl harcanır?' videosuna tepkiler yağıyor

SOSYAL MEDYADA SERT ELEŞTİRİLER

TRT tarafından paylaşılan görüntüler sosyal medyada kullanıcıların hedefi oldu. Ağır eleştiriler alan paylaşıma kullanıcılar, "Vergim beni rezil ediyor", "Bizi dünyaya rezil ettiler" gibi yorumlarda bulundu.

TRT'nin paylaştığı 'İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?' videosuna tepkiler yağıyor

FATİH'TE TİCARET AĞIRLIKLI OLARAK SURİYELİLER ÜZERİNDEN DÖNÜYOR

Videoda sunucunun bulunduğu bölgenin 'Küçük Suriye' olarak anılmasının nedeni, Suriyelilerin Fatih ilçesinde sayılarının artmasından kaynaklanıyor. Görüntülerde de gözüktüğü gibi bölgede bulunan neredeyse her esnaf ve müşterileri Suriyeliler oluşturuyor.

TRT'nin paylaştığı 'İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?' videosuna tepki yağıyor

TÜRK YEMEKLERİNİ SURİYE YEMEKLERİ GİBİ TANITTILAR

Görüntülerin devamında bir restorana giren sunucunun, Türk kültürüne ait yemekleri Suriye mutfağına aitmiş gibi anlattığı görülürken, döneri bir Suriye yemeği olarak anlatması dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Suriye Fatih Trt Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500

Yorumlar (40)

mahmut kemal :

Tepki yağacak ne var ülkede ingiliz yok ama tabelaların yarısı ingilizce yapınca sorun yok milyonlarca Suriye'li kardeşimiz var tabelayı arabca yapınca tepki çekiyorsa bunun adı İslam düşmanlığıdır. İslam'a dil uzatanların dili kesilmelidir.

20
247
yanıtYanıtla
kahrolsunbazışeyler:

ülkeye gelen suriyelilerin hepsi müslüman mı suriyeliler senin kardeşin olabilir ama bizim değil

yanıt150
yanıt9
ERKAN :

sen partin için ülkeni satarsın

yanıt72
yanıt8
ABDURRAHİM ÖZKALDI:

İngilizler çok refah rahat güvenli ve adil bir toplumda yaşıyorlar değil mi. İşte bu yüzden İngiliz gibi olma derdindesin. İngilizler 1(bir) tane bile Suriyeli göçmen almamıştır. Acaba neden . Tez zamanda Suriyeliler evlerine gidecekler inşaallah.

yanıt57
yanıt4
Arif Simsek:

sureliyi kim ne kardeşi vatanı terketenden kardeş mi olur, ileride düşmanımız olacaklar. bunu iyi not edin,

208
10
yanıtYanıtla
Serkan Bayındır:

Ya hükümet suriyelilere çare bulacak yada halk hükümete çare bulacak.. Sinir uçlarımızla oynamayın..

172
6
yanıtYanıtla
Çamlica Gazoz:

Bu vatansız ve milletine hayri olmayan ilk fırsatta turkiyeye arkadan vuracak bu insanları ilk fırsatta geldikleri ve mahvettikleri ülkelerine geri gönderin yada kamplara alın istanbulu fatih araplara vermek icin kurttarmadi.ya bunlar gidecek yada gidecek yapan kim olursa oyumuz o a verilecek ekonomi den daha önemlisi ülkemizin işgal sorunudur.

171
7
yanıtYanıtla
Mehmet Ben:

Misafir dediğin bu kadar uzun süre kalmaz . Kalıyorsa onun adı misafir olmaz .

163
7
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Savaş bitti geri gönderin sınırları acın buu suriyeliler üzeerinden para alıyorsanızda saraya sokun orda yaşasınlar istemiyoruz suriyelileri afganları

155
14
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Cumhurbaşkanı ben göndermem derse TRT'de böyle bir yayın olması normaldir. Bu bir nabız yoklama olup tepki almazsa beyin yıkama alıştırmaları da hazırdır. Aysbergin ucu göründü.

160
8
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title