Haberler

Tek Hayali, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de Canlı İzlemek

Güncelleme:

El ve ayak fonksiyonlarının yanı sıra ve konuşma yetisi de bulunmayan Sakaryalı Ercan Taştekin'in tek hayali, sarı-lacivertli futbol takımını Kadıköy'de izleyebilmek.

Küçükken geçirdiği rahatsızlık sebebiyle el ve ayakları tutmayan aynı zamanda konuşma yetisini de kaybeden 39 yaşındaki Ercan Taştekin, taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin maçını Kadıköy'de statta izleyebilmeyi hayal ediyor. Ercan, Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde ikamet etmekte ve hayatını annesine bağımlı şekilde sürdürmekte. Engellerine rağmen yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmeyen Fenerbahçe taraftarı Ercan, tekerlekli sandalye ile evin içinde ve bahçede dolaşarak zamanını geçiriyor.Ercan'ın annesi Firdevs Taştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun üç aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonrası el, ayaklarının fonksiyonlarını yitirdiğini ve konuşamadığını söyledi.

Ercan'ın tüm olumsuzluklara rağmen hayatla barışık olduğunu belirten anne Taştekin, "Onu dünyalara değişmem. Onu bırakıp da komşuya bile gitmem. Kıyamam, bırakamam onu, o bensiz duramaz, ben de onsuz duramam" dedi. Ercan'ın kısıtlı da olsa ayak parmaklarını kullanabildiğini ifade eden Firdevs Hanım, bilgisayardan oyun oynayabildiğini, televizyonun kumandasını kullandığını ve telefondan mesaj yazabildiğini aktardı.Engelli oğlunun adeta eli ayağı olan anne Taştekin, şöyle devam etti: "Ercan'ın suyunu içiriyorum, yemeğini yediriyorum. Onu biz çok seviyoruz. Ben onu dünyalara değişmem. Ben o anne babaları görüyorum. Nasıl anne babalar var dünyada bunlar atılır mı, bunun her dediğini yapıyoruz. Abisine 'gel' desin bugün izin alır gelir. Ortanca oğlum bu evi bunun için yaptırdı. Her şey Ercan için. Biz anne babayız onlara mecburen bakacağız. O bizim en kıymetlimiz. Bu evde onsuz duramam, o da bensiz duramaz, bensiz yapamaz beni bir yere yollamaz, gitme der ben sensiz yapamam der onun sevgisi bambaşka. Belki imtihan için böyle oldu. Bakalım dayanabilecekler mi sabredebilecekler mi? Evlada sabredilmez mi? Ben ona her zaman diyorum. Ben ne kadar üzüntülü olursam olayım ben odaya mutlu gülerek neşeli girerim. Halini, hatırını sorarım. Somurtarak girsem onun da morali bozulacak."Kendisinin şeker ve tansiyon hastası olmasına rağmen oğlunu daha çok düşündüğünü ifade eden Firdevs Taştekin, oğlunu bir an olsun yalnız bırakmadığını aktardı.Oğlunun yaşama sevincini hiç kaybetmediğini anlatan Taştekin, "Oğlum hayata hiç küsmedi, çok neşeli. İlgiden mi, sevgiden mi bilmiyorum ama hayata hiç küsmedi. Biz ondan sevgimizi hiç eksik etmedik. Komşular, evin önünden gelen geçen 'Ercan nasılsın' demeden gitmezler. Tüm mahalle onu sever, düğüne götürürler, arkadaşları onu çok sever. Sokaktan geçen tüm şoförler kornaya basar selam verir. Herhalde bu ilgi onu hayata bağladı" diye konuştu.

Tek hayali Fenerbahçe maçını izlemek

Zor da olsa oğlunun konuşmasını anlayabildiğini dile getiren Taştekin, oğlunun "Akülü arabayı çok istiyorum. Halimden çok memnunum, mutluyum, şampiyon olacağız. En büyük Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin bütün maçlarını izliyorum, bütün futbolcularını tanıyorum" dediğini aktardı.Üç oğlunun en küçüğü olan Ercan'ın, Fenerbahçe taraftarı olduğunu, Bolu'da polis olan abisinin Ercan'ı Fenerbahçe kamplarına götürdüğünü ve bir hafta orada kaldığını dile getiren Taştekin, "Abisi kampa götürdü. Düzce'ye maça götürdü. Oradaki tüm Fenerbahçeli futbolcularla fotoğraf çekilmiş. Konuşmuş onlarla. Onlar da Ercan'ı çok sevmiş. Çok mutlu oldu, oradan çok mutlu geldi. Bir hafta sonra buraya geldiler fotoğrafların hepsini çerçeveletti abisi. Odasında Fenerbahçe köşesi yaptı. Odası Fenerbahçe odası oldu. Fenerbahçe maçlarını hiç kaçırmaz. Mahallenin gençleri gelir onunla maç izler. Benim oğlum Fenerli ben de Fenerliyim. Babası Galatasaray maçına bakarken Ercan kesinlikle televizyonu izlemez. Ercan'ın tek hayali Fenerbahçe stadına girip orada Fenerbahçe maçını seyretmek. Onu çok hayal ediyor. Nasıl gider bilmem. Fenerbahçe'yi seviyor her taraf Fenerbahçe" ifadelerini kullandı.

Ferizli Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen ise ilçede yaklaşık 200 engelli vatandaşın olduğunu bildirdi. Engellerin evlerine gidip tek tek tespit ederek kayıt yaptıklarını belirten Uçkesen, şunları kaydetti: "Ercan'ı da yakından takip ediyoruz. Gelip ziyaretlerimizi yapıyoruz. Ercan Fenerbahçeli olduğu için Bolu Fenerbahçeliler Derneği ile kendisine tüm futbolculardan imzalı forma hediye ettik. Ercan bizim için önemli. Kaymakamımız da kendisine sahip çıkıyor. Ercan'ın bir hedefi var. Fenerbahçe stadında Fenerbahçe maçlarını izlemek istiyor. İnşallah yetkililerle görüşüp kendisine Fenerbahçe maçını izletmeyi düşünüyoruz. İnşallah yetkililer de Ercan'a sahip çıkar. Fenerbahçe için güzel şeyler bekliyoruz. Ercan, yaklaşık 15 yıldır sürekli Fenerbahçe maçlarını izliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Taştekin Ercan Sakarya Fenerbahçe Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title