Haberler

Tatil Turizminde Endişeli Bekleyiş

Kuşadası TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Çiçek: "Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle İzmir'e bazı uçuşlar iptal edildi, Balkanlardaki sel felaketi ve İran'ın Türk charter şirketlerine yönelik kısıtlamalar bölgemizdeki turist artışı konusunda endişeye sebep oluyor"

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, dünyada ve Türkiye'deki bazı gelişmelerin turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirterek, bölgedeki turist artışı beklentisine ilişkin endişeler oluşmaya başladığını bildirdi.

Bölgedeki turizm hareketliliğine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çiçek, 2014 turizm sezonuna oldukça hızlı bir giriş yaptıklarını, rezervasyonlarda istedikleri ivmeyi yakaladıklarını ancak son dönemdeki bazı iç ve dış gelirmelerden ötürü, rezarvasyonlarda yavaşlamaya neden olduğunu belirtti. Erken rezervasyon döneminde uygulanan yüksek orandaki indirimlerin azalması nedeniyle rezervasyon taleplerinin frenlediğine işaret eden Çiçek, "Bölgemizde spesifik olar beklediğimiz artışları yakalama konusunda şüpheler oluşmaya başladı" dedi.

Talep daralmasına neden olan gelişmelere dikkati çeken Çiçek şunları söyledi:

"Geçen yıl Ukrayna'dan İzmir'e 2 uçak seferi vardı. Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle uçuşlar iptal edildi. Rusya'da turizm konusunda artış olmasına rağmen beklenen oranda artış gerçekleşmiyor. Almanya'dan turistlerin İzmir girişlerinde ilk 5 aylık dönemde düşüş yaşandı. İran pazarından çok olumlu gelişmeler bekleniyordu ancak İran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Türk charter şirketlerine karşı kısıtlamaları gündeme geldi. Türk şirketlerinin İran'a yapılacak uçuşlarda 20 Ağustos'a kadar olan yaz dönemi için maksimum 60 uçuş kadar izinle karşı karşıya. Türkiye'den 6 hava yolu şirketi İran'a sefer yapabiliyor, bunlar da 20 Ağustos'a kadar haftalık 4 veya 5 uçuş yapma anlamına geliyor. Önemli bir gelişme de Balkanlarda yaşanan sel felaketi. Balkan ülkelerinden her yıl önemli oranda turist geliyordu. Sel felaketinin olumsuz yönde etki etmesinden endişe duyuyoruz."

Diyarbakır'daki bayrak indirme olayı ve Musul'a saldırı olumsuz algı oluşturuyor

Suriye ve Mısır'dan kamuoyuna yansıyan görüntülerin de bölgeye yönelik rezervasyon taleplerinde kırılganlığa neden olduğunu kaydeden Çiçek, "Müşteri artık güvenlik algısını da farklı değerlendirmeye başladı. Diyarbakır'daki bayrak indirme olayı, Irak'ta Musul'a yönelik saldırı sonrası haberlerin basına yansıması ile birlikte zaten kırılgan olan, oldukça hassas olan müşteri kitlemizi olumsuz etkiliyor. Türkiye, bölgesindeki hassasiyetlerinden dolayı, turizm sektörü açısından malesef bıçak sırtı konumunda" şeklinde konuştu. - Aydın

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Çiçek Kuşadası Ukrayna İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title