Haberler

Bakımevindeki "Noel Baba"lı yılbaşı ziyareti, koronavirüs nedeniyle 18 kişinin canını aldı

Güncelleme:

Belçika'da yaşlıların kaldığı bakımevine moral için düzenlenen "Noel Baba" ziyaretinin ardından yeni tip koronavirüse yakalanan 18 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkenin kuzeyindeki Mol kasabasında bir bakımevini aralık ayı başında Noel Baba kıyafetli bir kişinin ziyareti sonrası 121 bakımevi sakini ile 36 çalışanın hastalandığı bildirildi.

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mol kasabasının yetkilileri, ziyaretten sonra hastalanan kişilerden bugüne kadar 18'inin hayatını kaybettiğini belirtildi. Yetkililer, virüsün kaynağının tam olarak belirlenmesi için laboratuvar çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

"NOEL BABA" KILIĞINA GİREN KİŞİNİN VİRÜS TAŞIDIĞI SÖYLENMİŞTİ

Mol kasabasının Belediye Başkanı Wim Caeyers, "Enfeksiyonların kaynağını belirlemek için yürütülen çalışmaların sonuçları henüz artaya çıkmadı. Şu anda kaynağın kim olduğunu bilmek mümkün değil." dedi. Daha önce "Noel Baba" olarak moral için yaşlıları ziyaret eden kişinin koronavirüs taşıdığı açıklanmıştı.

BİRKAÇ GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTI

Belçika basınındaki haberlerde, yaşlı bakımevinde kalan kişilerden birinin oğlunun Noel Baba kıyafetleri giyerek beraberindeki birkaç yakınıyla bakımevi sakinlerini ziyaret ederek moral vermek istediği, ziyaretten birkaç gün sonra Kovid-19 vakalarının başladığı belirtilmişti. Bakımevinde vakaların artması üzerine ortaya çıkan ziyaret gününe ait fotoğraflarda birçok kişinin maskesiz olduğu görülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

noel baba Belçika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

KARA:

Memleketimize herhalde Beyoğlu’ndan giren Haliç’i atlayarak Fatih’lere Aksaray’lara sonra Rumeli’ye ve Boğaz’ı aşarak önce Kadıköy’lere Moda’lara ve sonra Üsküdar’lara ve oradan Anadolu’ya geçen bu bunak neyimiz olur? Babamız mı, dedemiz mi, amcamız mı yoksa Avrupalılıktan pîrimiz mi? İstanbul’un Tepebaşı’ndan Adana’nın Tepebağı’na kadar her yeri bilen her yere uğrayan bu moruk kimdir, necidir? Bir resmine bakarsanız Havarîlere, öteki resmine bakarsanız Rasputin’e benzeyen bu iskambil papazı ara

1
0
yanıtYanıtla
...,,,,:

Noelbaba değil. Sint Nicolas corona bulaştırdı bu habere haftalar oldu. Belçıka ve hollandada iki kez noel kutlanilir kasım sonu aralik ayının ilk haftaları sint nicolas kutlanilir aralığın son haftalarına doğru azizbaba yani herkesin bildiği noel kutlanilir. Haberin kendisini felemenkçe okudum ne noelbaba yazıyordu nede noelbaba resmi vardı sint nicolas yazıyordu bunun türkçesi aziz nicolas noelbaba değildir ikisi farklı kişidir ama birbirlerine benzerler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title