Haberler

Soma'da Teknisyen, Amirlerini 17 Gün Önce Uyarmış

Güncelleme:

Madenden kurtulan işçilerden Mehmet Ali Dinçer, teknisyenin kablolar konusunda amirlerini 17 gün önce uyardığını söyledi.

Madenden 6 arkadaşıyla birlikte sağ kurtulan 39 yaşındaki Mehmet Ali Dinçer, teknisyen arkadaşının "Kablolar dayanmaz" diyerek 17 gün önce vardiya amirlerini uyardığını ancak dinletemediğini öne sürerek, "Dediği gibi de oldu, faciayla sonuçlandı" dedi.

İlgili Haberler

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

Soma İlçesi’ndeki maden faciası andından cenazeler toprağa verilirken, bir yandan nedenleri konusunda tartışmalar sürüyor. 

MADENCİ O SÜRECİ ANLATTI

Arkadaşlarının kaybetttiği için yaşadığına sevinemediğini belirten 9 yıllık madenci Mehmet Ali Dinçer, mesaileri bitmek üzereyken vardiya amirlerinin yanına geldiğini anlatarak, "Ocakta patlama oldu sizleri güvenli bir bölgeye götüreceğiz" dediğini söyledi. Dinçer, şunları anlattı: "Yürümeye başladık. Ne kadar yürüdüğümüzü hatırlamıyorum . Belirli bir mesafeden sonra bulunduğumuz bölgeyi duman bastı. Yürüyemez olduk. Bunun üzerine kalın hava borularını testere ile kestik. Bu arada ne kadar zaman geçtiğini bilmiyorum, bu defa amirlerimiz, ’Mekanize denilen ayak içine gideceğiz orada temiz hava var’ dedi. Toplam 142 kişi oraya indik. Gerçekten de burada temiz hava vardı. Ama bir süre sonra o bölgeyi de duman bastı. Kimse hareket edemez oldu. Çoğu arkadaşım bayılmaya başladı. Bazı arkadaşlarım da dua edip, teyemmüm abdesti almaya başladı. 

"ACI FERYATLAR VARDI"

İçimizden namaz kılmaya başlayan bile vardı. Acı feryatlar bağırışmalar vardı. İlk duman geldiğinde maskemi takmıştım. 45 dakika koruma özelliğine karşın, maskemi hiç çıkarmadım ’Ölürsem, maskeyle öleyim’ dedim. Maske burnumu acıtmaya başlayınca, 1.5 dakika kadar çıkardım. Bu kısa sürede aldığım zehirli hava içimi yakmaya başladı. Herkeste ’Burada öleceğim’ yönünde feryatlar vardı. Dua edenlerin sayısı artmıştı. Kimi anne babasına, kimi de çocuklarına kavuşmak için dua ediyordu. Bu arada birkaç vardiya amirinin bayıldığını gördüm. Bir ara üşümeye başladım, içeriye aşırı soğuk hava geldi. O an içeri temiz hava verilmeye başladığını anladım. Hava iyice soğumaya başladığında bir arkadaşımız yanıma gelip, ’İyi misin?’ işareti yaptı. İyi olduğumu söyleyince, ’Haydi çıkıyoruz o zaman’ dedi. 142 kişiden sadece 6 kişi kalmıştık. Yerdekilerin üstüne basa basa yukarı çıkmak zorunda kaldık. Biraz yukarı çıkınca yine daha önce boruları deldiğimiz yere ulaştık. 2 dakika burada kalıp, yine yürümeye başladık. ’Düz ayak’ dediğimiz yere geldiğimizde kurtulduğumuzu hissettim. O an, kendime ’Bu bölgede 3 gün de kalsak ölmeyiz’ dedim. Kurtulacağımıza inancım artmıştı. Öyle de oldu."

Mehmet Ali Dinçer, 6 yaşında Melek ve 3 yaşında Melisa isminde kızları bulunduğunu, emeklliğine 3.5 yıl kalmasına rağmen tekrar madende çalışmayı düşünmediğini söyledi. 


ELEKTRİK TEKNİKERİ UYARMIŞTI İDDİASI 

Madendeki facianın nedeniyle ilgili iddiada bulunan Mehmet Ali Dinçer, şöyle devam etti: "Elektrik teknikeri arkadaşım Ergun Sidal, 17 gün önce vardiya amirlerine, ’Bu kablo panoyu taşımaz. Mutlaka bir arıza olacak ve faciayla sonuçlanacak’ dediğini duydum. Arkadaşım bize sürekli, ’Hepimizin ölümü burada olacak. Bir gün hepimizin buradan cenazesini çıkaracaklar’ duyordu. Dediği gibi de oldu. Facia ile sonuçlandı" dedi. 

"CESETLERİN GÖMLEKLERİNE BAKIP, EŞİMİ ARADIM" 

Şerife Dinçer ise olay günü saat 17.00 sıralarında eşinin bir arkadaşının telefon ettiğini belirterek şunları söyledi: "Eşimin telefonu evdeydi. Ben cevap verdim. ’Hastaneye çok ambulans geliyor, madende kaza olmuş. Bugün işe gitmedim. Senin bilgin var mı?’ diye sordu. Ben de bunun üzerine eşimin vardiya amirini aradım. Telefona cevap veren olmadı. Bunun üzerine işyeri telefonunu aradım. Buradan da cevap alamayınca. Soma Devlet Hastanesi’ne gittim. Eşimi tanıyabilmek için, gelen cenazelerin tek tek gömleklerine baktım. Ancak, aralarında eşim yoktu. Daha sonra Manisa’daki diğer hastanelere arkadaşlarımı yolladım. Ancak, oradan da bir şey çıkmadı. Umudumu yitirmişken bir arkadaşı madenden telefon edip, ’Yenge, gözünüz aydın eşiniz sağ salim kurtuldu’ dedi. O an dünyalar benim oldu. Eşimin kurtulmasına sevindim ancak bir o kadar da ölen arkadaşları için üzüntü duydum. Eşimin bir daha madende çalışmasını istemiyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali Dinçer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500

Yorumlar (17)

DRYundefined:

Yakinda millet tayibi ve defneyi cattede asarsa hic sasirmam turk milleti suskundur ama ip koparsa kimse tutamaz dunya bile ve sonu kadaffi gibi gorunuyor fakat bu defa defnede isin icinde

35
19
yanıtYanıtla
silarsilar35@gmail.com:

Siz ve butun dunya birlesseniz akp yi deviremezsiniz akpnin arkasinda bu ulkenin sessiz sahipleri var ve su an sessizler

yanıt0
yanıt0
kayserilirmkaraman38@hotmail.com:

akp nın arkasında kımse yoktur pasta peşindekiler vardır. yarın iktidardan giitsin tayyıpe kımse sahıp çıkmaz. ornek vereyım menderesın pesındekıler asılırken kımse sahıp çıkmadı arkasındanda gitmedi.halbukı menderes çok sevılen gözuken bırıydı.bugun tayyıpı yuzde 60 hıç sevmıyor.

yanıt0
yanıt0
kayserilirmkaraman38@hotmail.com:

sılar kardas bak iş oraya kalırsa bu türk milleti bir kasık suda boğar o sessız dedığın bır avuç zındıkları..kaçacak delık ararlar.bak lideriniz korkak 2000 kışilik polis ordusuyla çıkabılıyor sokağa.saddamında yuz bın koruma muhafızları vardı sozde ama elını kolunu salayarak abd ne teslım oldular.

yanıt0
yanıt0
Reza Zarrabasddff@hotmail.com:

BU MADENIN GIZLI ORTAGI AKP DIR..BUNU BILMEYEN YOK SOMADA..O YÜZDEN BÖYLE SAVUNUYORLAR..

36
14
yanıtYanıtla
serdarundefined:

O kabloları da paralelciler koymuştur... Yangını da onlar çıkarmıştır... (Sözüm onlara...) İnsan denen canlıda vicdan denen birşey vardır bunlarda bu da yoktur...

32
8
yanıtYanıtla
umıt arkutcuarkutcu1988@hotmail.com:

ne alaka kardesım

yanıt0
yanıt0
MNHFDG@OUTLOOK.COM:

SERDAR...dogru soyluyorakp basbakan savunmaya gelince sutten cikmis ak kesiliyor yok 17 aralik paralel yok simdiki olan

yanıt0
yanıt0
serdarundefined:

bu ülke bu gidisle 80li yillarina geri dönecek ama bu seferki fark sag sol deyil Vatan severler AKPli vatan hainlerine karsi , beles kömürcülere karsi , makarnacilara karsi

25
13
yanıtYanıtla
silarsilar35@gmail.com:

Akplilerin 100/95 gariban silahi nerden hangi parayla alipta seni vursun

yanıt0
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title