Haberler

Seydişehir Belediyesi Kültür Sanat Evi Çok Yakında Açılıyor

Güncelleme:

Kültürümüzü yansıtan eski eşya ve eserlerin bağış kabulüne başlandı.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ, SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ - ADİLE BAYSAL KÜLTÜR SANAT EVİ ÇOK YAKINDA AÇILIYOR.

Seydişehir Belediye Başkanlığı tarafından, kültürel ve tarihi mirasımızı gelecek nesillere taşımak amacıyla restorasyonu sürdürülen "Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür-Sanat Evi yakında hizmete açılacak. Aslına uygun olarak restorasyonu tamamlanan Kültür Sanat Evi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya göreve yeni başlayan ilçe Kaymakamı Tuncay Sonel, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Günay, Askerlik Şubesi Müdürü Kamil Güngör, Meclis Üyeleri, Protokol Mensupları, kanaat önderleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Seydişehir'de geleneksel mimariyi yaşatmak için böyle önemli bir projeye başladıklarının altını çizdi. Başkan konuşmasında şunları belirtti: " Kültür Sanat Evi Kapsamında misafirlerimize geleneksel Seydişehir kültürünü tanıtmak maksadıyla; yıkılmaya yüz tutmuş, eski geleneksel "Cumbalı Ev"lerimizden iki tanesini satın alarak çalışmalarımız başlattık. Bunlardan bir tanesi Seydişehir Belediyesi Kültür - Sanat Evi etnografya müzesi özelliğinde, Seydişehir Belediyesi Adile Baysal - Kültür Merkezi adı altında kısa süre sonra Seydişehir Halkına hizmet vermeye başlayacak.

Sergi salonu (müze), Seydişehir mutfağına özgü lokanta gibi bölümlerin hizmet vereceği "Seydişehir Kültür- Sanat Evinde", geçmişte Seydişehirliler tarafından kullanılan ve kültürel mirasımızı yansıtan, unutulmaya yüz tutmuş her türlü eşyalar sergilenerek, geleneksel kültürümüzün gelecek  nesillere aktarılması sağlanacaktır.

ESER BAĞIŞI KABULÜNE BAŞLANDI

Seydişehir Belediyesi Adile Baysal - Kültür Sanat Evi'nin tanıtımını yapan ve eser bağışı alımlarına başladıklarını vurgulayan Başkan Çat "Demirbaş defterine kaydı yapılmak suretiyle, müze koruma-kollama esaslarına uygun olarak, Kültür-Sanat Evimize hediye edilecek etnografik eşyalara ihtiyaç vardır. Bu tür bir katkının geleceğimize yapılacak çok önemli bir hayır olduğu şüphesizdir. Hediye eden kişi ve ailelerin isimleri standart bir plaket üzerine yazılarak sergilenecek ve isimler ölümsüzleştirilecektir.

Tarihi Seydişehir halk giysileri, süs eşyaları, ayakkabı, takunya örnekleri, kadın ve erkek çorapları, çeşitli keseler, oyalar, çerçeveler, uçkurlar, peşkirler, bohçalar, yatak örtüleri, gelin, damat kıyafetleri, damat tıraş takımları, süs eşyaları, eski mutfak malzemeleri, yöresel halı, kilim ve dokuma tezgahı, her çeşit alet, üretim araç-gereçleri, Osmanlı devri yayları, okları, çakmaklı tabanca ve tüfekler, kılıç ve yatağanlar, Osmanlı şerbet kazanları, güğüm, leğen, sini, kahve tepsisi, sahanlar, taslar, mum makasları ve benzeri ev eşyaları Kültür ve Sanat Evimize hediye edilebilir.

Seydişehir Halkını Kaybolmaya yüz tutmuş ve esasen bir çoğunu da zaman içerisinde çoktan yitirdiğimiz bu eşyaları evlerinde saklayan Seydişehir halkını, bu çok önemli hayır işine davet eder, saygılar sunarım.

Unutmayınız ki, sizin ata yadigarınız Milletimizin ve bütün Seydişehirlilerin de ata yadigarıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra misafirlerle birlikte Seydişehir Belediyesi - Adile Baysal Kültür Merkezi'nin bölümlerini gezdiren Başkan davetlilerden böylesine önemli ve kalıcı eser kazandırdığı için takdir ve teşekkür mesajları yağdırdılar.

Kültür Sanat Evi'nin ilk sahipleri olan ve burada büyüyen Naime Tekeli ise annesinin adını taşıyacak olan Kültür - Sanat evini çok beğendiğini ifade ederek Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'a teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdulkadir Çat Kamil Güngör Seydişehir Güncel Haberler

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title