Haberler

Sakarya'nın geleceği gençlerin projeleriyle şekillenecek

Güncelleme:

Sakarya'da hayata geçirilen "Genç Katılımlı Proje Atölyesi" kapsamında gençlerin, çeşitli alanlarda sundukları projelerle kent yönetimine katılımı hedefleniyor.

Sakarya'da hayata geçirilen "Genç Katılımlı Proje Atölyesi" kapsamında gençlerin, çeşitli alanlarda sundukları projelerle kent yönetimine katılımı hedefleniyor.

Sakarya Dijital Yönetişim Merkezince "Gençler Şehrin Geleceğine Yön Verin" sloganıyla düzenlenen projenin tanıtım toplantısına, Sakarya'nın 16 ilçesindeki liselerden öğrenci ve öğretmenler telekonferans yöntemiyle katıldı.

Öğrencilere hitaben konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, gençliğin bugünden fark edilmesi ve değerlerinin ön palana çıkarılmasıyla geleceğin emin ellerde olacağını söyledi.

Yüce, paydaşlarla bir araya gelip istişarelerde bulunduklarını ve çok katılımlı anlayışla projeler ürettiklerini dile getirerek, "Karşıt, taraf ve aykırı her türlü fikirlerin ortaya atılmasından hakikat ortaya çıkıyor. Sizin ufkunuz, düşünceleriniz bizim için önemli çünkü her birey kendi açısından değerdir." diye konuştu.

Bu değerlerin teoride kalmasını istemediklerini vurgulayan Yüce, "Bu değerleri açığa çıkaralım, pratiğe uygulayalım. Şunu bilin ki sizlerin Sakarya'mızın aidiyet duygusuna katkı sağlayacağınız, kültürüyle sanayisiyle tarımıyla sporuyla sosyal hayatıyla ortaya koyacağınız bütün projeler bizim için çok değerli. Böylece proje arşivimizi oluşturuyoruz. Sizlerin içinde bulunduğu projeleri hayata geçireceğiz. Buraya isminizi yazacağız. Eserlerinizi daha genç yaşlarda görebileceksiniz." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da Sakarya'nın bu sene TEKNOFEST'e en çok başvuru sıralamasında 11'nci olduğunu, ortaokul ve lise düzeyinde TÜBİTAK başvurularında üst düzey artış yaşandığını aktardı.

Proje okullarındaki öğrencileri çalışmaya katılmaya çağıran Savaşçı, "Gençlere önem vererek böyle bir proje yapan Belediye Başkanımıza tüm meslektaşlarım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ise heyecan verici bir çalışma olduğunu vurgulayarak, projenin 12 yurt ve 10 gençlik merkezinde uygulanması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Kent Konseyi yetkilileri de projenin hayata geçirilmesi noktasında her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Proje

Gençlerin şehrin geleceğine dair fikir geliştirip projelendirerek karar vermesi süreçlerine dahil olmasını amaçlayan çalışmada, halk oylamasının ardından birinciliğe layık görülen proje "Sakarya Şehircilik Ödülü"nü kazanacak.

Başvurular, 15-30 yaş arasında bireysel, grup, inisiyatif, platform veya kulüp olarak 31 Mayıs'a kadar "www.sakarya.bel.tr" internet sitesinden yapılacak. Projeler, jüri değerlendirmesinin ardından 1-21 Ağustos'ta halk oylamasına sunulacak. Proje ilan ve uygulama atölyesi 22 Ağustos'ta açıklanacak.

Çalışmaya katılanlar, "Çevre ve Su Yönetimi", "Mimari ve Kentsel Tasarım", "Ulaşım ve Kent İçi Hareketlilik", "Gençlik, Spor ve Kültür", "Sosyal Hizmetler" ve "Dijitalleşme" olmak üzere toplam 6 kategoride proje sunabilecek.

Kazanan fikirlerin uygulanması için ilgili daire başkanlıkları hazırlıkları yaptıktan sonra projeler hayata geçirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title