Haberler

Sakarya'nın En Buyuk Avm'sının Hisse Devri Ağır Cezalık Oldu

Sakarya'da 2010 yılında faaliyete geçen, kentin en büyük alışveriş merkezinin ortakları arasında çıkan anlaşmazlık sonucu, şirketin hisselerini sahte imzalarlarla devralmakla suçlanan AVM'nin sahibi işadamı Orhan Kocabıyık ve muhasebicisi Ercan...

Sakarya'da 2010 yılında faaliyete geçen, kentin en büyük alışveriş merkezinin ortakları arasında çıkan anlaşmazlık sonucu, şirketin hisselerini sahte imzalarlarla devralmakla suçlanan AVM'nin sahibi işadamı Orhan Kocabıyık ve muhasebicisi Ercan A.'nın yargılanmalarına başlandı. Serdivan AVM'nin hisselerini satın alan Orhan Kocabıyık'ın, 5 ortaktan 2'sinin yaklaşık 60 milyon lira değerindeki hisselerinin yüzde 56'lık bölümünü, usulsuzluk yaparak aldığı öne sürülüyor.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 2010 yılında açılan, kentin en büyük ve en gözde ticari işletmelerinden olan alışveriş merkezi, ekonomik sıkıntı nedeniyle işadamı Orhan Kocabıyık'a satılması için ortaklar sözleşme imzaladı. Ancak sözleşmenin imzalandığı gün iddialara göre Yönetim Kurulu karar defterine tek pay sahibi olarak Orhan Kocabıyık'ın adı yazıldı ve Kocabıyık şirketin tümüyle sahibi haline geldi.

Bu durumu sonradan fark eden şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Mersinoğlu ve ağabeyi Adnan Mersinoğlu yüzde 56'lık hisselerinin imzaları taklit edilerek devredildiğini öne sürüp Cumhuriyet Savcılığına başvurunca konu yargıya taşındı. İşadamı Orhan Kocabıyık ve muhasebeci Ercan A. hakkında Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'özel belgede sahtekarlık ve dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı.

İlk duruşmaya AVM'nin sahibi Orhan Kocabıyık, muhasebecisi Ercan A. ile yüzde 56'lık hisselerinin usulsuz şekilde alındığı öne sürülen iki kardeşten Adnan Mersinoğlu ve avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren Adnan Mersinlioğlu, alışveriş merkezinin devrinin sahte imzalarla yapıldığını öne sürerek  "3 yönetim kurulu toplantısında imza kararı alınmış. Bizim bundan haberimiz yok" dedi.

Duruşmada ifade veren Orhan Kocabıyık ise, "Bunlar borç içerisinde idi. Buranın kapanıp batmaması için almamı istediler. Ben de satın aldım. İyilik olsun diye aldım. Satış esnasında satışla ilgili usuller nedir bilmem. Benim muhasebeci ve avukatlarım vardır. Ben 18 milyon liralık borcu ödedim" dedi. Dava tanıkların dinlenmesi ve belgelerin incelenmesi için ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Sakarya Serdivan Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title