Haberler

Rus istihbaratı: Moskova'daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var

Güncelleme:

Moskova'da 139 kişinin hayatını kaybettiği ve DEAŞ'ın üstlendiği kanlı saldırıyla ilgili Rus istihbaratı, suçlamaları 3 ülkeye yöneltti. Saldırının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın olup olmadığına yönelik bir soruyu cevaplandıran Rusya Federal Güvenlik Servisi Direktörü Aleksandr Bortnikov, "Bunun böyle olduğunu düşünüyoruz. Zaten elimizdeki faturadan bahsediyoruz. Bu genel bir bilgi ama onların da çok büyük kazancı var" ifadelerini kullandı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın bulunduğunu öne sürdü.

Bortnikov, Rusya Başsavcılığının genişletilmiş toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Moskova'daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın olup olmadığına yönelik bir soruyu cevaplandıran Bortnikov, "Bunun böyle olduğunu düşünüyoruz. Zaten elimizdeki faturadan bahsediyoruz. Bu genel bir bilgi ama onların da çok büyük kazancı var" ifadelerini kullandı.

Rusya Terör Saldırısının Arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna Olduğunu İddia EdiyorRusya Federal Güvenlik Servisi Aleksandr Bortnikov

"UKRAYNA TOPRAKLARINDA 'KAHRAMAN' GİBİ KARŞILANACAKLARDI"

Moskova'daki terör saldırısını yapanların Ukrayna topraklarına gitmeyi planladığını bildiren Bortnikov, bu şahısların Ukrayna topraklarında beklendiğine dair ön bilgiye sahip olduklarını aktardı. Ukrayna topraklarında bu saldırıyı yapanların "kahraman" gibi karşılanmak istediğini aktaran Bortnikov, terör saldırısının azmettiricisinin henüz belirlenmediğini dile getirdi.

Ukrayna'nın kendini kanıtlamaya çalıştığını söyleyen Bortnikov, "Varlığınızı kanıtlamak için ne yapılması gerekiyor? Arka planda sabotaj ve terör eylemleri yapılması gerekiyor ki, hem Ukrayna istihbaratı hem de İngiliz istihbaratı yöneticilerinin hedeflediği şey budur. Amerikan istihbarat servisleri de bu konuyu birçok defa konuştu." dedi.

Rusya Terör Saldırısının Arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna Olduğunu İddia Ediyor

FSB Direktörü Bortnikov, Ukrayna'nın ayrıca Orta Doğu'da militanları hazırladığını ve eğittiğini de iddia ederek, Rusya'ya karşı cephede farklı milletlerden savaşanların bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

ABD'nin Rusya'ya olası bir terör saldırısı hakkında bilgi aktardığını ve bunun dikkate alındığını bildiren Bortnikov, ancak bu bilgilerin genel nitelikte bilgiler olduğunu bildirdi.

Rusya Terör Saldırısının Arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna Olduğunu İddia Ediyor

"RUSYA KARŞILIK VERECEK"

Rusya'nın Moskova'daki terör saldırısına karşılık vereceğinin altını çizen Bortnikov, bu saldırıyla ilgisi olan herkesin bulunacağını ve cezalandırılacağını vurguladı.

Ülkedeki terör tehlikesinin sürdüğüne işaret eden Bortnikov, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) terör saldırılarının önlenmeye devam edildiğini hatırlattı. Bortnikov, Ukrayna istihbarat örgütü SBU'nun terör örgütü olarak tanınması gerektiğini de dile getirdi.

Rusya Terör Saldırısının Arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna Olduğunu İddia Ediyor

Ayrıca Bortnikov, Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kirill Budanov ve diğer istihbarat yetkileri hakkındaki bir soruya, "Rusya'ya ve Rus vatandaşlarına karşı suç işleyenler meşru hedeftir." cevabını verdi.

Bu hedeflerin niye yok edilmediğine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Bortnikov, bunun gerçekleşeceğini ifade etti.

Rusya Terör Saldırısının Arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna Olduğunu İddia Ediyor

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 139 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, olayda 100'den fazla yaralı olduğu açıklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Moskova Ukrayna Rusya Rusya Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

Demir Acer:

israil ve fransayida ekleyelim

452
11
yanıtYanıtla
onder zengin:

Bu ikisi okadar korkak ve sinsidir ki, Tilki den beterdir. Hep yönlendiricidirler

yanıt32
yanıt1
remat tamer:

israil abd nin uşağıdır..her ne kadar tersi imiş gibi gözüksede..onuda yeteri kadar kullandıkdan sonra icabına bakar...şimdilik full destek işine öyle geliyor..bu toprakları karıştırmak için kullanıyor..israilin tek başına hiç bir gücü yokdur..şu anda israil için savaşanlar paralı askerdir 50 ordan 100 şurdan toplanmışdır savaşanların çoğuda yine araptır

yanıt53
yanıt14
Hek Tor:

Fransayıda ne yav? Francola gibi birşey mi? Haaaa, Fransa'yı da yazsaydın anlardık. (Türkçe imla katilleri)

yanıt18
yanıt42
Deniz:

Israil de var demeye korktun mu ?

210
9
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Rusya için israil kaale alınacak bir ülke değildir.

yanıt18
yanıt3
Erkin Jumayev:

Abd ingtre israil ukray

206
13
yanıtYanıtla
Yücel AtaBir:

Avrupada isveç milli takım taraftarlarına geçenlerde daeş saldırmıştı aslında daeş degil bildigin bana göre bu işten çıkar saglayan ülke yaptırdı çünki filistin konusunda avrupa halkı filistinin arkasında durdu bu saldırı ile avrupa halkının algısını degiştirdiler insanların algısı ile böyle oynuyorlar eskiden madımak olayları ve hepsi başka ajanlar sayesinde oldu ama ne oldu halkın algıları ile oynandı bir anda düşman oldular çok çabuk kitleler halinde insanları böyle yönlendiriyorlar.

yanıt42
yanıt0
Kadir Tekin:

bence ingiltere ABD.

208
10
yanıtYanıtla
MEHMET BIÇEROL:

Baş sorumlu ABD dir her taşın altında onun parmağı var.

212
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title