Haberler

Rockçı İmam Finike'de Konser Verdi

Rockçu imam olarak tanınan Kaş'ın Pınarbaşı Mahallesi imam Ahmet Muhsin Tüzer, 26'ncı Finike Festivali kapsamında konser verdi.

Rockçu imam olarak tanınan Kaş'ın Pınarbaşı Mahallesi imam Ahmet Muhsin Tüzer, 26'ncı Finike Festivali kapsamında konser verdi.

Finike Fuar Alanı'ndaki konseri Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Emniyet Müdürü Volkan Bozdemir, MHP İl Başkanı Osman Çetin, MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ, CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, Marina Müdürü Ziya Dal ve çok sayıda davetli izledi.

Konser öncesinde Başkan Sarıoğlu, eski Bakan Günay ve Sanatçı Ahmet Muhsin Tüzer'e çiçek ve plaket verdi. Plaket törenin ardından konuşan Günay, Tüzer'i, başarılarından dolayı kutladı. 'Farklı' diye nitelendirdiği etkinliği, "Çevre ilçelerden gelen davetlilerin de katılımıyla daha kalabalık bir grup olarak izlemeyi isterdim" diyen Günay, "Umarım bu etkinlik Türkiye'nin farklı bölgelerinde de tekrar edilir ve daha çok insan izleme fırsatı bulur" dedi.

ELEŞTİRİLER HAKSIZ

Tüzer'le ilk kez Kaş'ta karşılaştığını anlatan Günay, isminin o günlerde 'Rock'çı İmam' diye duyulmaya başlandığını anımsattı. Bu durumu bazı insanların yadırgadığına dikkat çeken Günay, 'İmam şarkı söyler mi? Hatta yabancı tarzlı şarkı söyler mi? Hatta elektro gitarla söyler mi? şeklinde eleştiriler yapıldığını hatırlattı. İngiliz ünlü şarkıcı Cat Stevens Müslüman olduğundan herkesin çok sevindiğini anlatan Günay, "Yusuf İslam ismini aldı ve tüm dünyada rock sanatçısı olarak tanınıyor. Bir Avrupalı Müslüman olup rock yaptığı zaman onu dünya ayakta alkışlıyor. Kendi içimizden bir arkadaşımız kendi inancımızı, kendi kültürümüzü, geleneğimizi dünyaya anlattığı zaman neden yadırgıyoruz?" dedi.

Konser sırasında sunucu Ali Elgün'ün sorularını yanıtlayan Ahmet Muhsin Tüzer de rock müziğine nasıl başladığını anlattı. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ise Tüzer'i başarılarından dolayı kutladı. Dinin tebliğ esasına dayalı olduğunu belirten Başkan Sarıoğlu, Tüzer'in tasavvufu, rock müziğiyle birleştirerek tüm dünyaya tanıttığını söyledi. Sarıoğlu, "Kaş Pınarbaşı'nda imamlık yapan hocamız çıkıyor ve rock müziği söylüyor. Türkiye'ye ve dünyaya enteresan bir mesaj veriyor. Bir İmam rock müziği söyler mi? Söylerse ne olur? Böyle güzel bir tablo ortaya çıkar. Sesimizin duyduğu neresi varsa sizlerin huzurunda hocamıza teşekkür etmek istiyorum. Dinimizi doğru anlatmak için bu mücadeleyi verdiği için" dedi.

Konuşmaların ardından konsere devam eden Tüzer, rock müziği eşliğinde ilahiler, ayrıca İngilizce ve Arapça şarkılar seslendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaan Osman Sarıoğlu Ertuğrul Günay Ahmet Muhsin Finike Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title