Haberler

Reyhanlı'da Demokrasi Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Reyhanlı'da demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındıDARBE girişiminde şehit olanlar için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Reyhanlı'da demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

DARBE girişiminde şehit olanlar için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Belediye binası yanında Atike Hanım Camii'nde dün yatsı namazından sonra kılınan gıyabi cenaze namazına Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve Suriyeliler katıldı. Namazdan önce bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Murat Akçay, "Yüce Mevla darbelerden, şiddetlerden bizleri muhafaza eylesin. Bugün tüm şehitlerimiz için gıyabi olarak cenaze namazı kılıyoruz. Allah namazımı kabul etsin, birlikteliğimizi korusun" dedi. Akçay, daha sonra cenaze namazını kıldırdı.

Namazın ardından Antakya Belediyesi Mehter Takımı, Reyhanlı Belediye binası önünde gösteri sundu. Mehter takımının gösterisini çok sayıda vatandaş izledi. Öte yandan vatandaşlar darbe girişimini protesto etti. Protestoya iş makineleri de katıldı. Gençler ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ile iş makinelerinin üzerine çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Şanverdi AK Parti Reyhanlı Politika Güncel Haberler

title