Haberler

Rektörlüğe İlk Kadın Aday

Güncelleme:

Yaklaşık 420 öğretim üyesinin oy kullanacağı Harran Üniversitesi rektörlük seçimi için ilk kadın aday Prof. Dr. Zeynep Şimşek oldu.

Harran Üniversitesi'nde rektörlük seçimi heyecanı devam ediyor.

Şimdiye dek Ziraat Fakültesi Öğretim Prof. Dr. Ali Seyrek, Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet İriadam, Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Ekinci, İktisat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abuzer Pınar ve Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Ramazan Taşaltun adaylığını açıklamasının ardından dün bir açıklama yapan Prof. Dr. Zeynep Şimşek de aday olduğunu duyurdu.

Yaptığı yazılı açıklama ile çalışmalarını aktaran ve üniversite için hedeflerini belirleyen Şimşek, "Evrensel anlamda bilginin üretildiği, üretilen bilginin topluma kazandırıldığı, adil ve hak temelli yaklaşımların egemen olduğu bir üniversite için rektörlüğe adaylığım söz konusu" dedi.

Şimşek açıklamasında şu ifadelerini kullandı: "Hepinizin bildiği gibi, üniversiteler nitelikli insan gücü yetiştirmenin yanı sıra, bilimsel bilginin üretildiği ve bu bilginin topluma aktarıldığı evrensel kurumlardır. Üretilen bilginin topluma kazandırılması ise, üniversite ile toplum arasında kurulan mekanizmalara bağlıdır. Akademik hayatım boyunca yürüttüğüm ulusal ve uluslararası araştırma projelerinden edindiğim deneyimlerim, bu mekanizmaların nasıl kurulup işletileceğine dair önemli bilgi-beceri kazanmamı sağladı.

Üniversiteleri işlevsel hale getiren temel unsur öğretim üyeleridir. Her biri ayrı bir değer olan öğretim üyelerinin bilgi üretme süreçlerine katkıda bulunmak, akademik ve sosyal ihtiyaçlarını zamanında ve gereği gibi karşılamak, üretilen bilginin topluma kazandırılması için, üniversite ile toplum arasında mekanizmalar kurarak üniversitemi evrensel standartlara ulaştırmak için adayım.

Hep birlikte, her öğretim elemanının, her idari personelin, her öğrencinin kendisini değerli hissettiği, evrensel anlamda bilginin üretildiği, üretilen bilginin topluma kazandırıldığı, adil ve hak temelli yaklaşımların egemen olduğu bir üniversite için bütün öğretim üyelerimizin desteğini bekliyorum."

ZEYNEP ŞİMŞEK

2001 yılında Harran Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2005 yılında doçent, 2009 yılında profesör oldu. 2003 yılından itibaren halen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü (2004-2007 yıllarında Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü) ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyor.

Anestezi, Ameliyathane, İlk ve Acil Yardım, Perfüzyon, Optisyenlik, Eczane Teknikerliği ve Podoloji Programları' olmak üzere 7 program açtı. Uluslararası (SCI-SSCI) hakemli dergilerde 40, ulusal hakemli dergilerde 44, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda 93 sözlü/poster bildiri ile 6 kitap bölümü yazdı. Uluslararası yayınlarında Prof. Dr. Şimşek'e 2015 Ocak itibariyle 697 atıf aldı.

2012 yılında 'Tarımda Çalışanların Sağlığı Sempozyumu'nu düzenledi. Harran Üniversitesi'nde Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurdu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Abdullah Ekinci Zeynep Şimşek Erol Ak Yerel Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title