Haberler

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 3 Mart 2022

Güncelleme:

Petrol ve gaz ihracatı Rusya için artık daha kritik önem taşıyorE3G Kıdemli Politika Danışmanı Maria Pastukhova: "Şu anda Rusya Merkez Bankası için yabancı para girişini temelde petrol ve gaz ihracatı oluşturuyor""Gaz fiyatlarında düşüş görürsek, bu durum Rusya Merkez Bankası...

6 Nisan 1920

1- Petrol ve gaz ihracatı Rusya için artık daha kritik önem taşıyor

E3G Kıdemli Politika Danışmanı Maria Pastukhova:

"Şu anda Rusya Merkez Bankası için yabancı para girişini temelde petrol ve gaz ihracatı oluşturuyor"

"Gaz fiyatlarında düşüş görürsek, bu durum Rusya Merkez Bankası için daha az döviz anlamına gelecek ve Rusya'yı SWIFT sisteminden çıkarmaktan daha etkili bir yaptırım olacak"

Ember Avrupa Lideri Charles Moore:

"AB'nin temiz enerji dönüşümünü acilen hızlandırması gerekiyor. AB'de son haftalarda önemli bir beraberlik görüyoruz"

(Nuran Erkul Kaya/ İstanbul)

2- TİM Başkanı Gülle, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ihracata etkisini değerlendirdi:

"SWIFT'in karşılığı olarak yerel paralarla ticaretin en doğrusu olduğu görüldü. Şubatta Türk lirasıyla ihracat neredeyse yüzde 100 artmış. Bu, yerel paralarla ticareti daha da cesaretlendirecektir"

"Rusya'nın mal tedarikinde sorun olduğunu zannetmiyorum ama Ukrayna için alternatif pazarlar olacaktır. Dünyanın her tarafından Türk mallarına talep var"

(Deniz Çiçek/Ankara)

3- Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban hayvanı üretim merkeziyle 4 türün neslini kurtardı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, tabiatta nesli tehlike altındaki türlerin yok olmasının önüne geçilmesi amacıyla kurduğu 13 üretme istasyonunda son 5 yılda 1104 yaban hayvanının üretimi gerçekleştirildi

Geçen yıl çeşitli nedenlerle zarar gören 8 bin 957 yaban hayvanının 5 bin 450'si tedavi edilerek tekrar doğaya bırakıldı

(Enes Duran/Ankara)

4- 15 dakikada sahneye dönüşen tır modülüyle hedef dünyaya ihracat

Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Genel Müdürü Hasan Yıldız:

"Dünyanın her yerine satışını hedeflediğimiz sistem için gelen tüm talepleri karşılayacak teknolojik altyapımız ve ekibimiz var"

"Başta Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Ürdün, Cezayir, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere diğer ülkelerle satış için görüşmelerimiz devam ediyor"

(Sevgi Ceren Gökkoyun/Ankara)

5- Eğitim neferleri köy köy dolaşarak kız çocuklarının okula devamlılığını sağlıyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde görevli öğretmenler, 2,5 yılda yaklaşık 100 kız çocuğunun ailesiyle görüşerek eğitimlerine devam etmelerine katkı sundu

75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Nurettin Demir:

"Kar, yağmur ve çamur demeden gayret sarf edip en ücra köylerimizdeki devamsız öğrencilerimize ulaşıyoruz. Onları okula getirmek için elimizdeki imkanları seferber ediyoruz"

(Şener Toktaş/Bitlis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title