Haberler

Okmeydanı'nda Yaşanan Olaylar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ataoğlu: "Toplumun diğer kesimleri sanmasın ki bu, hak arama davranışıdır.

BARIŞ ZENGİN - Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataoğlu, Okmeydanı'nda yaşanan olaylara ilişkin, "Toplumun diğer kesimleri sanmasın ki bu, hak arama davranışıdır. Toplumun diğer kesimlerinin bilmesi gereken, bu tür insanların toplumun genelini temsil etmedikleridir" dedi.

Ataoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasının ardından ülke genelinde kişilik bozukluğu bulunan kişilerce çeşitli eylemler gerçekleştirildiğini belirterek, hükumetin aldığı önlemlerin olumlu adımlar olduğunu söyledi.

Vatandaşların meydana gelen herhangi bir olaydan sonra sık sık toplanarak propaganda yaptıklarına dikkati çeken Ataoğlu, "Çevreye zarar verme, polise mukavemet gösterme, vurup kırma gibi davranışlar, ortaya çıkan olay karşısında sergilenen tutumlar olarak öne çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

"Bunun sebebi, özellikle gençlerin çoğunun kişilik bozukluklarından kaynaklanan psikolojik sorunlara, sistemle ilgili olumsuz düşüncelerinden, çok geniş alana yayılan, içsel sorunlarını çözememelerinden kaynaklanıyor" diyen Ataoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar, 'olay olsun da gidip kendimizi gösterelim, kıralım, dökelim' tavrına girmektedir. Olayları değerlendirirken bu eylemlerin, bir kısım çevreler tarafından sanki hak arama davranışıymış gibi algılandığını da görmekteyiz. Aslında bu, hak arama davranışı değil. Bu, tam olarak, olay çıksın, tepkimizi ortaya koyalım, kendimizi gösterelim ve psikolojik sorunlarımızı orada yaşayalım, rahatlayalım, vuralım, kıralım, dökelim davranışıdır.

Bütün toplumlarda bu tür eylemleri yapacak gruplar var. Toplumda kişilik bozukluğu yaşayan yüzde 1'lik kesim var."

Ataoğlu,10 milyon nüfuslu şehirde 100 bin kişide kişilik bozukluğu görülebileceğine dikkati çekerek, bu kişilerin her an potansiyel olarak dürtüsel, tepkisel davranma, vurma, kırma davranışı sergileyebilecek durumda olduğunu vurguladı.

"Toplumun diğer kesimleri sanmasın ki bu, bir hak arama davranışıdır"

Türkiye'de bazı insanların ve bazı basın yayın kuruluşlarının provokasyonlarına rağmen, katılımın az olduğuna işaret eden Ataoğlu, "Toplumun diğer kesimleri sanmasın ki bu, hak arama davranışıdır. Toplumun diğer kesimlerinin bilmesi gereken, bu tür insanların toplumun genelini temsil etmedikleridir" diye konuştu.

Ataoğlu, ülkeyi yönetenlerin de bu tür olaylarda tepkisel savunma göstermemeleri gerektiğini, aksi halde bu insanların tepkisel savunmaya geçtiklerini belirtti.

"Acı çeken insanlar, felakete maruz kalanların yakınları hatta aynı felakete uğrama ihtimali olan insanlar tepkisel davranır" diyen Ataoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hükumetimiz de bunların tepkilerini anlamaya çalışmalı ve karşı tepki oluşturmamalı. Bu tür olayları çıkaran insanlar, toplumun geri kalanını da olaya dahil etmek, daha büyük halkalar oluşturarak toplumda çatışmalar ortaya çıkarmak istemektedir. Hükumetimiz bu konuda gerçekten doğru adımlar atıyor. Daha tedbirli davranıyor. Biraz daha anlayışlı olmak ve hak arayan insanlarla, olay çıkaran insanları birbirinden ayırmamız lazım." - Düzce

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Üniversitesi Ahmet Ataoğlu Okmeydanı Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title