Haberler

Müteahhiti İcralık Olan Hastanenin Jeneratörüne El Konuldu

Van'ın Muradiye İlçesi'nde 5 yıldır tamamlanamayan yeni devlet hastanesinin jeneratörü, hastaneyi yapan müteahhit firmanın icralık olması nedeniyle mahkeme kararıyla sökülerek götürüldü.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde 5 yıldır tamamlanamayan yeni devlet hastanesinin jeneratörü, hastaneyi yapan müteahhit firmanın icralık olması nedeniyle mahkeme kararıyla sökülerek götürüldü.

Eski hastanenin ihtiyaçlara cevap vermemesi nedeniyle 5 yıl önce yapımına başlanan 50 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi inşaatı tamamlanamadı. İki kez yüklenici firmanın değiştirildiği inşaat bu kez de icralık oldu. Yüklenici firmanın icralık olması nedeniyle hastanenin enerji ihtiyacını karşılayan jeneratör, dün mahkeme kararıyla yerinden sökülerek götürüldü. Gelişmeler üzerine hastanede incelemeler yapan Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Özcan Öktem, yeni yapılan hastanenin yetersiz olduğunu ve ek binalar yapılması için çalıştıklarını söyledi. Öktem,"Bu hastane sadece Muradiye'ye hizmet vermiyor. Çaldıran ve bağlı 130 köyü ile Özalp İlçe halkına da hizmet verdiği için yeterli gelmiyor. Şu an bile idari birimler bir vatandaşa ait bir binada hizmet verirken, eski binamız ve binanın yanında yapılan prefabrik olmak üzere üç ayrı yerde hizmet vermeye çalışıyoruz. Yeni hastanenin en kısa sürede açılması ile bu sorunların büyük bir kısmı çözülecektir" dedi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muradiye Devlet Hastanesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title