Haberler

Mısır'da Öğrenci Olayları Tatil Uzattırdı

Ezher Üniversitesi, öğrenci olaylarında hasar gören binaların tamiri bitmediği için yarıyıl tatilinin iki hafta uzatıldığını duyurdu.

Mısır'daki Ezher Üniversitesi, öğrenci olaylarında hasar gören binaların tamiri bitmediği için yarıyıl tatilinin iki hafta uzatıldığını duyurdu

Ezher Üniversitesi yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, yarıyıl tatilinin daha önce açıklanan 22 Şubat yerine 8 Mart'ta sona ereceği belirtildi.

Açıklamada, "Üniversitemizin farklı kentlerde bulunan birçok fakülte binasında, öğrenci eylemleri sırasında oluşan hasarlar nedeniyle süren tamirat çalışmalarının tamamlanması için eğitimin daha önce açıklanan tarihten bir hafta sonra başlamasına karar verilmiştir" denildi.

Mısır'da Ezher dışındaki üniversitelerin programlarını belirleyen Üniversiteler Yüksek Konseyi, geçen ay yaptığı açıklamada, yüksek öğretim kurumlarının yarı yıl tatilinin bir ay olması yönünde karar alındığını belirtmiş, yarı yıl tatilinin 23 Ocak'tan başlamak üzere bir ay süreyle 22 Şubat'a dek süreceğini bildirmişti.

Ezher Üniversitesi ise daha önce yaptığı açıklamada, diğer üniversitelerin aksine yarıyıl tatilinin bir ay olduğunu duyurmuştu.

Mısır'da yeni akademik yılın başladığı Ekim 2013'ten bu yana başta Ezher olmak üzere üniversiteler, hemen her gün darbe karşıtı gösterilere sahne oluyor. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title