Haberler

Mısır'da Darbe Karşıtı Öğrenciler İnsan Zinciri Oluşturdu

Güncelleme:

Mısır'da Ezher Üniversitesindeki kız öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmaları talebiyle "insan zinciri" oluşturdu.

Ezher Üniversitesi'ndeki kız öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmaları talebiyle düzenledikleri eylemde "insan zinciri" oluşturdu.

Ezher'de darbe karşıtı öğrenci gösterileri bugün de devam etti. Ezher Üniversitesi'nin Başkent'teki merkez kampüsünün önünde bir araya gelen kız öğrenciler, dün gözaltına alınan 6 arkadaşlarının serbest bırakılması amacıyla insan zinciri oluşturdu. Gösterilerde, herhangi bir gerginlik yaşanmadı. Üniversiteye bağlı Nasır City'deki fakültelerde ise sükunetin hakim olduğu gözlendi.

Mısır'da ordunun müdahalesinin ardından darbe karşıtı gösteriler ülke genelinde devam ederken, akademik yılın başlangıcından bu yana üniversitelerde de sık sık protestolar düzenleniyor. Gösterilerin yoğun olarak sürdüğü Ezher'de 28 Aralık'tan bu yana öğrenciler sınavları boykot ediyor. - Mısır

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title