Haberler

Minik Filiz'in Ölümünde İhmal İddiası

Van'ın Muradiye İlçesi'nin Doğangün Mahallesi'nde oturan 9 yaşındaki Filiz Turgal, 2 gün önce akşam saatlerinde rahatsızlanınca kaldırıldığı hastane acil servisinde iğne yapılıp şurup verilerek evine gönderildi.

Van'ın Muradiye İlçesi'nin Doğangün Mahallesi'nde oturan 9 yaşındaki Filiz Turgal, 2 gün önce akşam saatlerinde rahatsızlanınca kaldırıldığı hastane acil servisinde iğne yapılıp şurup verilerek evine gönderildi. Minik Filiz, ertesi sabah yeniden rahatsızlandı ve hastaneye götürülmek istenirken yolda öldü.

Filiz Turgal rahatsızlanınca yakınları tarafından Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil Servis'te yapılan muayenenin ardından iğne yapılıp, ilaç verilerek evine gönderilen Filiz, ertesi sabah saatlerinde yeniden rahatsızlandı. Yakınları iddiaya göre haber verdikleri 112 Acil Servis ekibini beklemeden bir araçla hastaneye götürmek istedikleri minik Filiz, ilçeye 10 kilometre kala kendilerini karşılayan ambulansa nakledildi, ancak yolda yaşamını yitirdi.

İNŞAAT İŞÇİSİ BABA GURBETTE

İnşaat işçisi olan babasının il dışında olması nedeniyle minik Filiz'le ilgilendiğini söyleyen amcası Mahsum Turgal, yeğeninin ihmal sonucu öldüğünü iddia etti. Mahsum Turgal, şunları söyledi:

"Yeğenim akşam rahatsızlandı. Annesiyle birlikte hastaneye getirdik. Acildeki doktor sadece hastaya bakarak bir röntgen çektirdi, herhangi bir tahlil falan yapmadan 'bağırsaklarında iltihap var' diyerek, iki iğne karıştırarak yaptı. Ben kendisine hocam 'apandist falan olmasın dedim, o da öyle bir şey yok' dedi. İki adet şurup vererek bizi gönderdi. Ancak sabah saatlerinde yeğenim tekrar rahatsızlandı. Hastaneye getirirken öldü. Olan bize oldu" dedi

CENAZE ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Hastanede Filiz'in bir gün önce Acil Servis'te tedavisiyle ilgilenen doktorlar, herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını, ölüm nedeninin raporda ortaya çıkacağını söyledi.

Hayatını kaybeden Filiz Turgal'ın Muradiye Devlet Hastanesi'nde yapılan savcılık kontrolünün ardından cenazesi Van Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Gelecek olan rapor sonucunda Filiz'in ölüm nedeni belli olacak.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muradiye Devlet Hastanesi 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title