Haberler

Manisa'da Adli Yıl Açılış Töreni

Manisa'da Adiye Sarayı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde adli yıl açılış töreni düzenlendi.

Manisa'da Adiye Sarayı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde adli yıl açılış töreni düzenlendi.

Manisa Barosu ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adliye bahçesinde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Baro Başkanı Ali Arslan tarafından tarafından Atatürk Anıtına çelenk bıraktıktan sonra, 2016-2017 adli yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhuriyetin kurulduğu günden beri büyük tehlikelerle karşılaştığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bu büyük tehlikelerden en büyüğünü 15 Temmuz gecesi yaşamıştır. FETÖ Terör örgütünün darbe girişimi milletimizin kararlı ve kahraman direnişi ile başarısız kılınmıştır. Tarihinde ilk defa TBMM bombalanmış, halkımızın üzerine ateş açılmış,kendi şehirlerimiz bombalanmıştır. Ülkemiz büyük bir tehlikenin eşiğinden dönmüştür. Devam eden süreçte FETÖ örgütlenmesinin çökertilmesi, finans kaynaklarının kurutulması, kamu kurumlardan dışlanması için büyük bir çalışma başlatılmıştır. Manisa Barosu 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasının başladığı ilk saatlerden tavrını net bir şekilde ortaya koymuş ve 'darbe nereden ve kimden gelirse gelsin' şiddetle karşı çıkıldığı ifade edilmiştir. Devam eden süreçte de bu net duruşunu her ortamda göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir."

Geçen yıllarda dile getirdikleri bir çok sorunun aynen devam ettiğini ve üzerine bir çok yeni sorun eklendiğini vurgulayan Arslan, olağanüstü bir dönemden geçildiğinin bilincinde olduklarını ve bu süreç içerisinde karşılıklı anlayış içinde sorunları aşmaya çalışacaklarını ifade etti.

Açığa alınan hakim ve savcılar

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan hakim ve savcıların olduğunu hatırlatan Arslan, "Darbe girişimi neticesinde 4 bin civarında hakim-savcı açığa alınmıştır. Hakim, savcı açığının kapatılması için Adalet Bakanlığınca büyük bir çaba harcanmaktadır. Olağanüstü hal ilan edilmiştir. Adliyelerde FETÖ çerçevesinde bir çok katip gözaltına alınmış, tutuklanmıştır. Yaşanılan bu yeni durumlar önümüzde sıkıntılı bir sürecin olduğunu göstermektedir. Bu sıkıntılı süreçte yargı camiası olarak hukukun evrensel kurallarına uygun davranmamız, yargıya olan güveni arttıracağı gibi ilerleyen zamanda uluslararası camiada verilen kararların tartışılmasını engelleyecektir. Bu anlamda yargının üç ayağına büyük görev düşmektedir" diye konuştu.

Arslan, aynı zamanda 1 Eylül'ün, Dünya Barış günü olduğunu da anımsatarak, dünyamızın her yerinde ve bölgemizde devam eden savaşların bir an önce son bulmasını dilediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title