Haberler

Kuşadası Can Dostlar defin alanına 89 hayvan defnedildi

Güncelleme:

Kuşadası Can Dostlar defin alanına 89 hayvan defnedildi Kuşadası Belediyesi tarafından Can Dostlar Defin Alanı adıyla açılan hayvan mezarlığına bugüne kadar 73 köpek ile 16 kedi defnedildi.

Kuşadası Can Dostlar defin alanına 89 hayvan defnedildi

AYDIN - Kuşadası Belediyesi tarafından Can Dostlar Defin Alanı adıyla açılan hayvan mezarlığına bugüne kadar 73 köpek ile 16 kedi defnedildi. Hayvan sahipleri, Belediye görevlileri tarafından ücretsiz olarak defnedilen evcil hayvanlarının mezarlarını istediği zaman ziyaret edebildiği gibi mezar taşı da koydurabiliyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından hayvan severlerin talebi üzerine geçtiğimiz yılın Eylül ayında Yeniköy Yolu üzerinde açılan Can Dostlar Defin Alanı, evcil hayvan sahipleri açısından çok önemli bir ihtiyacı giderdi. 700 metrekarelik defin alanı ile hayvan severlerin uzun yıllar boyunca birlikte yaşadıkları evcil hayvanlarını kaybettiklerinde nereye defnedecekleri sorunu ortadan kalkmış oldu. Çeşitli nedenlerle evcil hayvanlarını kaybeden vatandaşlar, Kuşadası Belediyesi'nin iletişim ve çağrı merkezi olan Güvercin Masa'ya yaptıkları başvuru ile can dostlarını ücretsiz olarak defnetme olanağına kavuştu. Ücretsiz defin hizmetinden yararlanmak için Hayvan Gömü Formu doldurmak yeterli. Evcil hayvan sahipleri, Belediye görevlileri tarafından Can Dostlar Defin Alanı'nda gerçekleştirilen defin işleminin ardından mezarları istedikleri zaman ziyaret edebildikleri gibi arzu ettikleri takdirde mezar taşı da yaptırabiliyorlar. Böylece kaybettikleri can dostlarının mezarının nerede olduğunu bilmenin gönül rahatlığını yaşıyorlar.

Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür

2019 yılının Kasım ayında 16 yıldır birlikte yaşadığı Prenses ismindeki pointer cinsi köpeğini kaybeden Arzu Yaşar Öztekin, Can Dostlar Defin Alanı'nın evcil hayvan sahipleri açısından çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek şöyle dedi: "Benim evde 6 tane canım var. Bir tanesini 2019 yılının Kasım ayında 16 yaşındayken kaybettik. Hastalandığı ilk günden itibaren hep öldüğü zaman ne yapacağımı, nereye gömeceğim konusunda endişeleniyordum. Bahçem var. Bahçeye mi gömeyim veya başka bir yerde bir zeytin ağacının altına mı gömeyim diye düşünüp duruyordum. Prenses'in hastalığının ilerlediği dönemde Kuşadası Belediyesi'nin Can Dostlar Defin Alanı'nı açacağını duydum. Bu bende büyük bir sevince neden oldu. 16 yıl ona çocuğunuz gibi baktıktan ve evinizin en değerli bölümlerinde onunla vakit geçirdikten sonra öldüğü zaman nerede olacağı da çok büyük önem taşıyor. Evcil hayvanları olanlar beni çok iyi anlayacaktır. Şu anda Prenses diğer arkadaşlarıyla birlikte Can Dostlar Defin Alanı'nda huzura kavuştu. Kuşadası'nda böyle bir yerin olması çok anlamlı ve değerli. Ara ara gelip Prenses'i ziyaret ediyoruz. Kuşadası Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Belediyesi Can Dostlar Kuşadası Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı? Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman hangi platoda, ilçede çekiliyor? Kuruluş Osman dizi çekimleri nerede? Atalanta Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Atalanta B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? LEV hangi takım, açılımı ne? UEFA Kupası Finali Leverkusen hangi ülkenin takımı?
Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title